Accident de speedflying in muntii Bucegi

Desi este mai putin cunoscut in Romania, speedflying-ul este un sport periculos care, la nivel global are cativa adepti care il practica. Cu un grad ridicat de periculozitate, acesta seamana cu parasutismul, insa doza de adrenalina este mult mai mare, intrucat coborarea se face cu o viteza impresionanta.



Desi nu avem practicanti in Romania, muntii Carpati reprezinta decorul multor filmulete de pe Youtube in care pasionatii de speedfly ating viteze de pana la 145 km/h in cadere, sfidand gravitatia la cativa metri de stanci. Din pacate, acest gen de activitati se pot termina tragic, cum s-a intamplat miercuri (6 iunie) in muntii Bucegi, cand un turist american a murit practicand speedflying pe Valea Alba. Acesta s-a lansat de pe Platoul Bucegilor, impreuna cu alti pasionati de speedflying, insa doar cei din urma au reusit sa ajunga cu bine la aterizare pe partia Kalinderu. Acesta a fost cautat de echipe impresionante, pompieri, jandarmi montani,  echipe salvamont, dar cu un elicopter. Interventia a fost una dificila intrucat zona era una abrupta, stancoasa, iar ceata a facut ca vizibilitatea sa fie scazuta, ceea ce a ingreunat si mai tare actiunea de recuperare. Din pacate, sportivul a fost gasit de echipele de salvare, insa nu mai era in viata.

Turistul american venise la noi in tara impreuna cu alti temerari ai speedflyingului, printre care si Jamie Lee, cunoscut pentru filmele sale in care practica acest sport in muntii Carpati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *