Mountain of Hell – una din cele mai dure competitii de MTB din Europa

Les Deux Alpes, una din cele mai iubite statiuni montane din Franta, nu este renumita doar pentru vastul domeniu schiabil unde sute de km de partie atrag milioane de turisti, ci si pentru activitatile pe care le poti desfasura in restul anului: enduro, MTB, trasee etc.

Unul din cele mai asteptate evenimentele ale verii in Les Deux Alpes este Mountain of Hell, o competitie MTB enduro plina de adrenalina care nu are decat o singura regula: castiga cel care ajunge primul la linia de sosire. Startul competitiei se da sus pe ghetar la altitudinea de 3400m, iar participantii trebuie sa parcurga un traseu de 25 km acoperit cu zapada, bolovani, pietris, iarba, noroi, cam tot ce intalnesc in cale pe o diferenta de nivel de 2400m.



Anul acesta au participat aproximativ 750 de biciclisti, un numar impresionant pentru un astfel de eveniment, varsta minima de participare fiind de 15 ani. Dat fiind gradul de dificultate ridicat si riscurile mari la care se expun participantii, asigurarea a fost una din cerintele obligatorii. Dat fiind ca faptul ca vitezele maxime atinse ajung la 100km/h, a fost necesara mobilizarea unei armate de voluntari si organizatori care au avut sarcina de a se asigura ca totul se desfasoara in conditii maxime de siguranta.





Tematica din 2018 a fost Pirates of the Caribbean, fiind dedicata o sectiune a competitiei si participantilor deghizati in pirati. Si pentru a face competitia si mai atractiva, premiile in bani puse la dispozitie de catre sponsori au reprezentant un factor motivant suplimentar.



Va lasam mai jos filmarea pe care va recomandam sa o priviti pana la final daca nu va ia cu ameteala:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *