DJI ia atitudine in procesul de reglementare a utilizarii dronelor – NODE

Zilele trecute am primit un e-mail de la DJI in care eram informati de constituirea la nivel european a unui grup al pasionatilor de drone, care va actiona ca o voce a intregii comunitati in raport cu autoritatile din domeniul aviatiei.

NODE – Network of Drone Enthusiasts este o platforma online unde sunt invitati  sa se inscrie toti iubitorii de zbor cu drona pentru a putea concentra intr-un singur loc problemele aparute din lipsa reglementarilor si a unor reguli clare, avand ca scop final atat protejarea sigurantei publice, dar si  incurajarea folosirii tehnologiei dronelor. Acesta va actiona ca reprezentant al utilizatorilor de drone, atat cei comerciali, cat si cei amatori si va proteja interesele comune ale comunitatii in raport cu autoritatile locale si regionale, astfel incat sa se puna la punct o legislatie corecta pentru toti cei implicati in acest domeniu.

Recent, Agentia Europeana de Siguranta a Aviatiei (AESA) a fost delegata de catre Parlamentul European si Statele Membre sa introduca la nivel european un set de reguli care sa reglementeze modul in care operarea dronelor va fi posibila in viitor. Momentan fiecare tara are propriul set de reguli, iar sarcina AESA este sa armonizeze legislatia astfel incat solicitarile tuturor celor implicati sa fie indeplinite. Misiunea este una dificila intrucat sunt state care au deja un set strict de reguli, cum ar fi Malta unde inainte de a utiliza drona trebuie sa ii faci asigurare si trebuie sa obtii autorizare de la autoritatea care supravegheaza spatiul aerian maltez – Civil Aviation Directorate at Transport Malta.



Conform calendarului de lucru intregul proces de reglementare al utilizarii dronelor ar trebui sa se incheie in primul trimestru din 2019, iar statele membre vor avea la dispozitie 6 luni pentru a se alinia noilor prevederi.

Pentru a deveni membru NODE va puteti inscrie aici.

Gearbest CELE MAI BUNE OFERTE DE DRONE SI ACCESORII
CELE MAI BUNE OFERTE DE DRONE SI ACCESORII

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *