Un roman, Constantin Popovici, sfideaza legile fizicii la RedBull Cliff Diving 2018

In timp ce noi consideram o experienta plina de adrenalina o saritura de pe o stanca de la cativa metri, Constantin Popovici se roteste si rasuceste de la inaltimi ametitoare intr-o competitie extrema  prin natura riscurilor si dificultatii acrobatiilor executate.

RedBull Cliff Diving este una din competitiile renumitului promotor al sporturilor expreme care consta in intrecerea in salturi in apa de la inaltime si are deja traditie printre competitiile de acest gen.



RedBull Cliff Diving 2018 a fost impartita in 7 etape, Constantin Popovici participand la 3 dintre acestea. Ultima saritura a avut loc de la 27 metri direct in Marea Adriatica. Polignano a Mare a fost locatia aleasa pentru eveniment, rampa fiind amplasata pe o constructie impresionanta.

Locul 3 obtinut aici cu 4 sarituri si un loc 11 la general il propulseaza pe Contantin pentru intrecerea din sezonul urmator. Dificultatea acrobatiilor de la mare inaltime aduce an de an atat saritori noi, dar si o multime mai numeroasa in public.

Cine este saritorul nostru extrem?

Constantin Popovici este memtru senior in lotul de saritori. Perseverent si extrem de motivat, acesta se antreneaza si exerseaza intens sariturile, aducand noi elemente pentru dificultate. Odata ajuns in Romania, focusul este participarea si obtinerea unui greencard la Campionatul Mondial de Sarituri in Apa de la Inaltime  din Abu Dhabi pe 9 și 10 noiembrie. Aceasta performanta il va face concurent permanent in editia de la anul viitor a Seriei Mondiale Red Bull Cliff Diving



Nu mai trebuie sa amintim faptul ca acest sport extrem implica foarte multa munca si pregatire, adrenalina si concentrare. Cine nu a luat burta de la 1 metru nu poate aprecia greutatea unei sarituri executate perfect. Sunt analizate elementele acrobatice, postura saritorului si intrarea in apa. Un mare BRAVO pentru saritorul nostru roman si speram sa il vedem la anul permanent in RedBull Cliff Diving, dandu-ne si nou inca un motiv in plus sa urmarim competitia!



*Sursa informatii www.redbull.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *