Statiunea Sinaia se pregateste intens pentru noul sezon de schi – informatii si noutati

Domeniul schiabil Sinaia se pregateste intens de un nou sezon de iarna, iar anul acesta investitiile au fost semnificative, astfel ca la inceputul iernii, se pot lauda cu proiecte semnificative finalizate sau in curs de finalizare.

Unul din cele mai importante proiecte il reprezinta bistro-ul in regim de auto-servire de la cota 2000, cea mai mare si cea mai complexa investitie din acest an. Bistro Carp 2077+ este administrat de societatea publica si a fost deschis in luna iunie, dupa cateva luni bune in care s-a lucrat intens. Din cauza altitudinii si a accesului dificil, proiectul a reprezentat o adevarata provocare, insa iata ca acestea au fost depasite, iar turistii se vor putea bucura incepand cu anul acesta de cel mai modern bistro aflat la mare altitudine.



O alta noutate o reprezinta inlocuirea gardurilor pentru zapada (parazapezi) pe o distanta de 2 km care servesc trei partii din golul alpin: Laptici 1, Laptici 2 si Varianta. Gardurile vechi, aflate in stadiu avansat de degradare au fost inlocuite de unele pe teava zincata, cu o rezistenta ridicata, care vor ajuta la acumularea zapezii pe aceste portiuni expuse vantului.



De anul acesta tichetele pentru transportul pe instalatiile de cablu vor putea fi achizitionate si online, iar langa casieriile traditionale vor fi instalate pick-up box de unde turistii vor putea ridica tichetele in baza unui QR code, fiind astfel reduse cozile interminabile.

Administratorii doresc sa atraga din ce in ce mai multi turisti si promit doua noi perimetre dedicate incepatorilor: unul la Cota 1400, intr-o zona plana, iar al doilea perimetru la Cota 2000, in proximitatea Gondolei Carp. Zona destinata incepatorilor de la Cota 2000 va fi deservita de o banda de transport noua, cu o lungime de 60 m. 

Pe langa toate investitiile mentionate mai sus, administratorii anunta ca de anul acesta vor fi montate sirene pentru ceata, un element important pentru siguranta turistilor, dat fiind ca vremea la altitudini ridicate este foarte schimbatoare. Partiile Valea Soarelui si Valea Dorului vor dispune de sisteme acustice si vizuale care vor porni in conditii de vizibilitate scazute. Astfel turistii vor putea sa aiba reperele necesare pentru a se orienta in siguranta.

Toate aceste eforturi depuse de catre administratori si toate aceste investitii insemnate nu afecteaza pretul transportului pe instalatiile de cablu, dupa cum reiese din lista de preturi afisata de catre Gondola Sinaia



Nu putem decat sa ne bucuram pentru realizarile autoritatilor din Sinaia si sa speram ca vom avea conditii meteo care sa permita deschiderea sezonului cat mai curand.

Olgu

Have less! Do more! Be more!

One thought on “Statiunea Sinaia se pregateste intens pentru noul sezon de schi – informatii si noutati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *