Drona Xiaomi FIMI X8 – o alternativa buna la ecosistemul DJI

Din ceea ce am observat in ultima vreme, Xiaomi tinde sa ramana singura companie care mai scoate din cand in cand capul in lume cu o lansare in domeniul dronelor si e cam singurul brand ce mai poate ataca hegemonia si ritmul accelerat al lansarilor impus de DJI. Fie ca vorbim de Xiaomi Mi sau Xiaomi MITU si in cel mai recent caz FIMI, produsele Xiaomi s-au bucurat de preturi bune si specificatii rezonabile comparativ cu rivalii din gama. Sa nu mai vorbim de faptul ca aceasta companie a reusit sa produca un sistem modular fezabil ce iti permite sa muti camera dronei MI pe un stabilizator cu 3 axe. Lucru care pana acum lipsea in gama DJI si  care pentru GoPro a reprezentat un esec in cazul Karma.


FIMI X8 SE 5KM FPV With 3-axis Gimbal 4K Camera GPS 33mins Flight Time RC Drone Quadcopter RTF - White


Cel mai adesea drona FIMI nu va fi regasita sub brandul Xiaomi, cel mai probabil din pricina unor licente sau poate compania vrea sa faca o distinctie de brand, ajutand doar cu renumele brandului mama. FIMI X8 este prima drona pliabila de la Xiaomi, are o cu autonomie mare, e compacta si capabila sa filmeze 4K 30FPS.


FIMI X8 SE 5KM FPV With 3-axis Gimbal 4K Camera GPS 33mins Flight Time RC Drone Quadcopter RTF - White


Luand in considerare durata de zbor, calitatea imaginii, functiile disponibile si pretul (care este incredibil de bun pentru acest produs ce vine impreuna cu telecomanda, incarcator, 6 elice si 3 cabluri de conectare), as plasa aceasta drona peste DJI Spark si DJI Mavic Air si sub DJI Mavic 2.  Are un pret onest de 449 $ (folosind cupon GBFIMIX8SE) si va fi livrata acasa prin curier. Nu e rau deloc pentru un asemenea aparat de zbor ce poate merge pana 5 km (GPS + GLONASS), care sta in aer pana la 33 minute si care poate capta imagine stabilizata pe 3 axe pana la 4K 30FPS.

Cu un design pliabil si construita din materiale calitative iti da din prima senzatia unui produs premium, ”imprumutand” multe functii de la DJI, dar adaptate insa de Xiaomi la un minimalism caracteristic marcii. Nu degeaba compania Xiaomi este supranumita Apple al Asiei.


FIMI X8 SE 5KM FPV With 3-axis Gimbal 4K Camera GPS 33mins Flight Time RC Drone Quadcopter RTF - White


Trebuie sa amintim ca nu este o drona tocmai usoara, asadar va trebui inregistrata in Romania pentru a fi legal zborul, avand peste 500g. Au folosit sistem de pozitionare si senzori de perimetru in partea frontala si in partea de jos, iar elicele au profil pentru zgomot redus, facand-o mai usor de zburat fara a atrage atentia. Cat priveste siguranta, trebuie sa mentionam ca nu este o drona pentru incepatori, cu toate ca poate fi folosita de oricine. Este nevoie de ceva experienta, de urmarirea unor tutoriale de zbor si, de ce nu, un curs cu informatii privind utilizarea dronelor in conditii de siguranta.


FIMI X8 SE 5KM FPV With 3-axis Gimbal 4K Camera GPS 33mins Flight Time RC Drone Quadcopter RTF - White


Telecomanda este placuta la atingere, are o forma ergonomica ce face o priza buna si permite incadrarea telefonului mobil sau a unei tablete in centrul sau, conectarea facandu-se cu ajutorului unui cablu de legatura si nu WiFi. Astfel riscul de deconectare este mai redus si permite o imagine HD in timp real. Aplicatia este foarte intuitiva, usor de setat si utilizat chiar si pentru un novice. Zborul este ajutat de cateva functii inteligente gen: Cine Shot, Urmarire, Plan de zbor, Panorama sau Hiperlapse. In functia Cine Shot regasim Rocket (drona se duce singura in sus precum o racheta), Circle (face o rotatie completa in jurul obiectului dorit), Dronie (drona se departeaza de tine oferind o imagine completa a zonei) si Spiral (face un zbor de tip spirala cu departare de obiect in acelasi timp) – functii deja consacrate in gama DJI inca de la aparitia DJI Spark.


FIMI X8 SE 5KM FPV With 3-axis Gimbal 4K Camera GPS 33mins Flight Time RC Drone Quadcopter RTF - White


De ce as cumpara FIMI si nu un alt produs DJI?

Raspunsul e simplu – PRETUL. Imbatabil sa obtii ceva mai bun la 450$, fie vei avea autonomie de zbor mai mica, imagine mai proasta sau un pachet incomplet de zbor cu RC. Inca de la primul test cu drona MI am fost incantat de calitatea si buna performanta a produselor de zbor Xiaomi (fie ele si sub alt brand). Cu noua drona FIMI X8 ne demonstreaza inca o data faptul ca mai este cineva acolo demn de luat in seama, nu doar DJI. Precomenzile inregistrate pentru acest produs sunt o dovada a acestui lucru. Preconizata a fi livrata incepand cu luna februarie cu siguranta va fi o revelatie si vom auzi numai de bine in lumea internetului.

Drona poate achizitionata AICI  folosind cupon reducere GBFIMIX8SE  si optiunea PRIORITY LINE. Livrarea se face acasa fara taxe suplimentare intre 15-25 zile lucratoare!

*Test complet curand!



 

Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *