China se pregateste sa deschida 800 de domenii schiabile. Pentru cine si de ce?

Cu doar trei ani inainte ca Beijing sa gazduiasca Olimpiada de Iarna, China planuieste sa promoveze sporturile de iarna si sa deschida 800 de domenii schiabile noi.

Asta inseamna ca pana in 2022, China va numara mai multe domenii schiabile decat intreaga Europa. Guvernul chinez a dezvaluit ca intentioneaza sa investeasca in industria sporturilor de iarna si sa inaugureze 800 de domenii schiabile si 650 patinoare in intampinarea Olimpiadei de Iarna, atragand astfel peste 300 milioane de oameni catre sporturile de iarna. In prezent in China sunt in jur de 12 milioane de schiori, iar de la an la an numarul acestora este in crestere, acest fapt datorandu-se si implicarii guvernului care a contribuit la cresterea interesului populatiei.


Image result for china ski 2022 olympics


Lipsa zapezii din anumite zone nu reprezinta o problema pentru chinezi, intrucat acestia au instalat tunuri de zapada si produc in cantitati impresionante pentru a putea oferi conditii optime pentru practicarea sporturilor de iarna.

Se estimeaza ca turismul de iarna va genera aproximativ 4,5mld lire pana in 2020. Numai in Chongli’s Thaiwoo vor fi peste 200 partii, totalizand 138 km lungime si 45 de instalatii pe cablu. Hoteluri de lux, magazine exclusiviste, ape termale, spa-uri si centre comerciale vor atrage milioane de turisti care cauta noi experiente.

Asia este un taram interesant daca e sa ne gandim la calitatea zapezii, mai ales Japonia unde se intalnesc conditii aparte care fac ca milioane de turisti sa caute an de an acel #JAPOW, iar acum China care doreste sa se alinieze in randul tarilor binecunoscute pentru turismul de iarna. Daca pana de curand pasionatii de schi si snowboard alegeau ca destinatie Europa pentru vacanta, atat pentru zapada, cat si pentru servicii de calitate, iata ca si Asia poate deveni un reper pentru alegerea unei vacante de iarna. Americanii sau australienii se afla printre cei targetati de planurile gvernului chinez, mai ales ca 10% din turistii care viziteaza China provin de pe aceste continente.


Image result for china ski resorts 2022


De cand s-a anuntat ca Beijing va fi gazda Olimpiadei de Iarna din 2022, China a depus mult efort si a investit o suma impresionanta – aproximativ 169 miliarde lire – in construirea de domenii schiabile, dar si in pregatirea sportivilor. Multi experti sunt de parere ca aceasta actiune a guvernului chinez are cea mai mare viteza de crestere din lume. Daca e sa luam in considerare si faptul ca sezonul dureaza aici din Noiembrie pana in Mai, putem remarca o crestere si a sectoarelor economice aditionale. Domeniul imobiliar, dar si cel al serviciilor vor avea parte de o crestere rapida, dar si cel al vanzarilor si comertului.

 

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *