GoPro Hero 7 Black vs DJI Osmo Pocket – Ce sa alegem?

Timp de doua saptamani am avut la indemana cele doua produse nou aparute pe piata (GoPro Hero 7 Black si DJI Osmo Pocket) si am putut le testam astfel incat sa putem trage niste concluzii cu privire la cele mai noi mijloace de filmare compacte cu stabilizare disponibile in acest moment.



GoPro Hero 7 Black este o adevarata revelatie tehnologica pe piata camerelor de actiune. Lider necontestat, seria a saptea reprezentat un salt major pentru celebrul brand care s-a intrecut pe sine in producerea unui produs imbatabil. Lansarea lui GoPro Hero 7 Black a creat valva in randul iubitorilor de camere de actiune, iar imaginea clara, stabilizarea incredibila si cumulul de functii inglobate au cantarit enorm in decizia de achizitie. GoPro Hero 7 Black a demonstrat ca nu are rival, fiind potrivita atat pentru amatori, dar si pentru profesionisti. Nu este un produs ieftin, ci mai degraba un etalon ce poate ajuta profesionistii, atletii, iubitorii de extrem sa obtina imaginile dorite cu mai putin efort si fara editare ulterioara majora. Astfel gama 7 este ajutata de inca doua modele GoPro Hero Silver si GoPro Hero White ce satisfac nevoile mai putin pretentioase ale utilizatorilor si vin la preturi mai accesibile.


Specificatii: 

  • Sistem de stabilizare HyperSmooth
  • Comanda vocala
  • Live Streaming
  • Video 4K60 si fotografii la rezolutie de 12MP
  • Fotografiere in format RAW
  • Filmare in format portret (vertical), ideal pentru social media
  • Greutate: 116 gr.
  • Waterproof pana la 10m.
  • 8x Slo-Mo
  • GPS
  • Baterie removable.

DJI Osmo Pocket a aparut dupa GoPro si a uimit prin dimensiunile sale reduse, dar si prin folosirea stabilizarii pe 3 axe cu un gimbal incorporat. Astfel imaginea obtinuta nu are parte de crop si procesare pentru stabilizare. Cu o experienta vasta in spate in domeniul dronelor, DJI a venit cu un produs multifunctional si complet pentru filmare ce acopera o raza larga de utilizare, fie ca vorbim de amatori sau creatori de content pentru social media. Osmo Pocket este definit prin imaginea super stabilizata, constructia robusta si compacta, dotarea cu functii inteligente si conectarea la aplicatia dedicata.



Nu este camera de actiune, trebuie spus din capul locului, insa poate face fata lejer la utilizarea in miscare si poate obtine niste imagini cu adevarat cinematice folosind functia de urmarire. La inceput am fost sceptici in ceea ce priveste acest produs, insa  dupa ce am vazut filmarile realizate la schi, ne-am schimbat impresiile la 180 grade. Fiind folosit in conditii de munte, cu temperaturi scazute, lumina naturala puternica si miscare brusca, am ramas placut surprins de performanta acestuia.  Datorita faptului ca acumulatorul este Li-Ion Osmo Pocket este rezistent in fata temperaturilor scazute, iar conectarea rapida la aplicatie te ajuta sa dai play in cateva secunde filmarilor, fara a fi nevoie sa astepti pana ajungi acasa sa descarci in laptop clipurile.


Specificatii:

  • Camera prevazuta cu gimbal cu senzor CMOS 1/2.3″
  • Dimensiuni: 121.9×36.9×28.6 mm
  • Video pana la 4K FPS60,  pana la 100 Mb/s
  • Conectare la Smartphone via Mimo App
  • Photo 12MP JPEG sau foto DNG Raw
  • Include adaptori Lightning & USB Type-C
  • Conectare  Wi-Fi & Bluetooth
  • Functii inteligente POV, ActiveTrack & FaceTrack
  • Standard Time-Lapse & Motionlapse / NightShot & Panoramic Modes
  • Nu e waterproof !
  • Greutate: 116 g.

Ce sa alegem intre GoPro Hero 7 Black si DJI Osmo Pocket?

Este o intrebare ce ne pune in dificultate dupa testele noastre. As opta pentru GoPro din prisma utilizarii versatile in sporturi si comportamentul la miscare, asigurand o imagine buna, clara. Sari din zapada in mare, nu iti trebuie adaptoare speciale, functiile vocale recunosc rapid comenzile, iar si sunetul captat a fost imbunatatit. Daaaaaar…Osmo Pocket castiga increderea noastra, oferind o imagine stabila, nu mai ai nevoie de trepied sau mijloace de prindere, forma ergonomica si dimensiunile reduse fiind un avantaj, iar conectarea rapida si controlul dat de un monitor de telefon este priceless.



Nu ma impac inca cu faptul ca ambele duc lipsa de accesorii si nu ofera un pachet complet de prinderi si accesorii de care vei avea nevoie pentru utilizare. Totodata este stiut faptul ca vei avea nevoie de filtre de corectare a imaginii in cazul expunerilor la lumina puternica. Nu este un capat de drum, insa este de tinut minte si pus in calculul final al produsului.

Ambele exceleaza si se comporta super-bine pentru scopul cu care au fost create, oferind clar un avantaj fata de camerele dezvoltate anterior.

Apropiate ca pret, GoPro Hero 7 Black denumit la inceput si ”gimbal killer”, din pricina stabilizarii este totusi o camera de actiune, in timp ce Dji Osmo Pochet este un mijloc de filmare cu stabilizare pe 3 axe, o miniatura a primei versiuni, dar care din experienta noastra face fata cu brio si folosirii in miscare pentru sporturi.

Ambele au aceelasi dimensiune de senzor de imagine 1/2.3 inchi, capabil sa filmeze 4K/60 fps. Chiar daca seamana la specificatii, acestea sunt cat se poate de diferite. GoPro este cu dedicatie pentru sport, rezistenta la socuri si apa, pe cand Osmo Pocket ofera posibilitati de filmare multiple si ofera o imagine cinematica, dar nu e waterproof.

Hero 7 inca nu a reusit sa scape de imaginea distorsionata de pe margine (Fish eye), in timp ce Pocket ofera o imagine ce nu mai are nevoie de editare si taiere. Raman la parerea initiala neschimbata pe parcursul testelor, un gimbal pe 3 axe va face intotdeauna diferenta.



In concluzie…Cu greu am gasit un raspuns concludent datorita faptului ca cele 2 dispozitive sunt cam ceea ne doream de foarte mult timp sa vedem si sa le folosim in aventurile noastre. Nu concureaza unul cu cealalt, ci mai degraba fac echipa buna si se completeaza  reciproc. Daca esti pasionat de sporturi extreme unde camera este folosita intens intens, atunci cel mai probabil vei ramane fidel GoPro Hero 7 Black.  Daca iti place sa calatoresti, sa filmezi zi de zi sau sa faci vlogging si ai nevoie de ceva compact pentru filmare atunci DJI Osmo Pocket este solutia optima.

Cu toate astea alegerea tine si de gust  sau nevoile fiecaruia.

Pot fi achizitionate AICI

Test posibil cu sprijinul GNEX | Partener oficial namstare.ro

Locatia noastra pentru o cafea senzationala BLACK HABIT



 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *