Trotineta electrica QuickVolt 9 – cea mai buna alegere din aceasta clasa (Review)

Nou aparute pe piata trotinetelor electrice din Romania, QuickVolt aduc performanta si calitate la un pret mai mult decat corect. Cunoscute in afara sub numele de Zero Scooter, acestea acopera nevoile tuturor persoanelor in cautare de mobilitate ecologica, indiferent ca vorbim de specificatii sau preturi, marja fiind intre 2400-6000lei.

QuickVolt9 testat de noi recent este pana acum cea mai buna alegere din aceasta gama de preturi (in jur de 3000 lei, plus sau minus).

De ce spunem acest lucru?

Constructia excelenta, cu un sasiu bine inchegat, fara jocuri in locurile pliabile, atentie la detalii si materiale de calitate folosite la asamblare – sunt doar cateva din aspectele care ne-au atras atentia cand am testat aceasta trotineta electrica.

Motorul este amplasat pe roata din spate si are o putere nominala de 600W care poate oferi o viteza de peste 40 km/h, fara limitare, fiind ajutat de acumulatorul Li-Ion de 48V 13Ah. Specificatii similare gasim la Joyor Unico (X5S) si Ryde 500. Avem insa prezente sisteme de franare in partea din fata pe disc si in partea din spate pe tambur, suspensii cu dublu amortizor pe spate si in tija furcii in fata. Sistemul de iluminare este LED, fiind ajutat de 3 benzi luminoase montate pe bratul central si puntea de sustinere a picioarelor ce te fac mult mai vizibil in lumina scazuta (pe mine ma duce cu gandul la celebra serie Fast & Furious, mi se pare un accesoriu cool, dar asta tine doar de gusturi).

Toate bune si frumoase, dar odata cu aceste specificatii, avem si o mica problema, greutatea este de 19 kg, lucru ce o face incomod de carat sau folosit in mijloacele de transport. Desi este compacta, s-a optat pentru rezistenta in detrimentul kilogramelor, un lucru bun avand in vedere calitatea drumurilor din Romania, unde trotinetele electrice sunt nevoite sa treaca teste supreme de anduranta.

Acceleratia este actionata prin tragaci, viteza controlata cu 3 viteze, redata alaturi de alte informatii utile pe un display color. Claxonul este mecanic, clasic cum intalnim pe biciclete, ideal pentru atentionarea pietonilor, dar insuficient in trafic. Rotile sunt de 8.5 inchi cu camera si cauciuc pe aer, iar garda la sol este inalta, lucru ce o ajuta sa treaca mai usor peste denivelarile din asfalt si borduri. Placa de sustinere este destul de lata (20 / 53 cm) si iti permite sa stai confortabil fie cu picioarele apropiate, fie unul in fata celuilalt, ideal pentru drumurile mai lungi de 10 km.

Ghidonul este reglabil pe inaltime, plierea se face usor, atat a ghidonului, cat si a bratului central. Manerele ghidonului se fixeaza prin infiletare, ceea ce reduce semnificativ jocul care apare frecvent la astfel de vehicule electrice.

Fiind compacta, o poti strecura usor in portbagaj sau sub birou fara a ocupa mult spatiu. Durata de incarcare poate urca pana la 6 ore in cazul unei descarcari complete, iar acumulatorii sunt garantati in jur de 500 cicluri de incarcare (acest lucru se poate ”pacali” nedescarcand complet acumulatorul si avand grija la intretinerea sa pe durata nefolosirii pe o perioada indelungata)

Concluzii

Este o alegere excelenta pentru o trotineta de naveta pe distante medii, oferind autonomie si putere suficienta. O recomand persoanelor sub 90 kg ce nu sunt nevoite sa o care pliata pe distante mari sau etaje multe. Robusta, QuickVolt9 este un mic tanculet ce te poate scapa de traficul aglomerat, stresul locului de parcare si poate transforma rutina zilnica intr-o plimbare de placere. Recomandat este folosirea mijloacelor de protectie (casca, manusi, cotiere, genunchiere, vesta cu benzi de reflectorizare) si adecvarea vitezei la conditiile de trafic.

Gama completa de trotinete electrice QuickVolt AICI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *