Prima camera de actiune de la DJI va fi oare sfarsitul lui GoPro?

Dupa ce GoPro a avut o tentativa de a intra pe piata dronelor cu modelul Karma si a cam esuat, iata ca a venit randul celor de la DJI sa isi incerce norocul in lumea camerelor de actiune unde GoPro este lider.

Cand va fi lansata? Zvonurile spun ca la finalul acestei luni vom intalni camera de actiune DJI care cel mai probabil va primi numele DJI OSMO CAMERA sau DJI ACTION CAMERA, sau ceva asemanator. Deja lansasera seria Osmo care continea camera si gimbal, iar inglobarea tehnologiei intr-un singur dispozitiv era previzibila.

Conform imaginilor ”scapate” pe internet, putem observa ca va avea doua ecrane LCD (fata si spate), specificatie pe care nu am mai intalnit-o pana in prezent la nicio alta camera sport. Ar fi Sony RXO II, care are un ecran care se roteste si care e waterproof pana la 10m, dar nu e in aceeasi categorie. Inovatia DJI va usura semnificativ experienta utilizatorului care nu va mai filma in blind si care va putea sa se vada real time in timp ca filmeaza.

Camera sport DJI va putea filma 4K 60FPS, dar si 1080p 120FPS, si mai mult ca sigur va imprumuta din specificatiile lui GoPro 7, mai ales pe partea de stabilizare. O alta specificatie marca DJI va fi cel mai probabil lipsa lentilelor Fish Eye, mai ales ca multi utilizatori GoPro s-au plans de acest feature intalnit la camerele GoPro.

Cu aceasta camera DJI va concura direct cu GoPro, Sony si celelalte branduri care si-au impartit piata camerelor de actiune. Nu e o surpriza aceasta directie, mai ales ca DJI este lider in segmentul lor de piata, au o vasta experienta in domeniul dronelor si al stabilizarii imaginilor video. Era de asteptat ca la un moment dat sa isi doreasca sa devina lider si in acest segment.

Despre pret nu pot decat sa estimez ca va fi in plaja pretului camerei sport de la GoPro, insa daca e sa ma gandesc la ca va avea doua ecrane, as putea aprecia ca va fi un pic mai mare decat GoPro.

Sa fie oare aceasta camera lansata de DJI sfarsitul lui GoPro? Stim cu totii ca in ultimii ani GoPro a fost pe o panta descendenta, asa ca ramane de urmarit evolutia acestui brand in timp. Stiu doar ca fanii DJI abia asteapta aceasta lansare, iar noi nu putem decat sa ne exprimam entuziasmul si nerabdarea cu privire la lansarea noii camere sport DJI.

Pana atunci, puteti insa sa vedeti aici cele mai noi modele de drone DJI, dar si camere sport de pe piata din Romania.

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *