Topul celor mai bune statiuni montane din Europa

Se apropie finalul anului si iata ca avem din nou topul statiunilor montane din Europa unde ne putem petrece vacanta de iarna la schi. Fara niciun fel de emotie, va anuntam ca Alpes d’Huez ocupa anul acesta locul I in preferintele iubitorilor de zapada.

Topul a fost realizat de Comisia Europeana care se ocupa cu promovarea turismului pe continent. Cele mai bune statiuni montane au fost alese de catre turisti. Primele 15 clasate vor beneficia de promovare pe durata intregului an, avand ca target peste 6 milioane de calatori, publicatii si agentii de turism. La stabilirea clasamentului au contribuit aproximativ 120.000 de turisti, iar miza este titlul de ”Cea mai buna statiune turistica pentru schi din Europa”.

Care sunt cele mai votate statiuni destinate sporturilor de iarna din Europa?

Lista include statiuni montane din Italia, Franta, Austria si Elvetia, tari recunoascute mondial pentru zapezile infinite si conditiile de cazare. Pe langa Alpes d’Huez, in topul preferintelor se mai afla Avoriaz (Morzine, Franta), Zermatt (Elvetia), Val Thorens (Franta), Cortina d’Ampezzo (Italia), Crans-Montana (Elvetia), Kitzbühel (Austria), La Plagne (Franta), Livigno (Italia), Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn (Austria), SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental (Austria), Val d’Isere (Franta), St. Moritz (Elvetia), Samnaun-Ischgl (Elvetia), Jungfrau (Elvetia) and Davos-Klosters (Elvetia). 

Alpes d’Huez este mixul perfect pentru distractie, relaxare si sport, fiind preferat atat de familii cu copii, dar si de cupluri sau grupuri de schiori. Altitudinea la care se afla statiunea garanteaza zapezi din octombrie pana in vara. Statiunea Alpes d’Huez este si locul unde celebrul festival Tomorrowland Winter isi va desfasura a doua editie in 2020.

Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental din Austria a ajuns din nou in top, fiind una din cele mai mari si mai moderne statiuni montane cu aproape 300 km de partii.

Aflata la 2300m altitudine, Val Thorens din Franta este statiunea de schi situata la cea mai mare altitudine din Europa si cel mai inalt punct din domeniul schiabil Trois Vallees (cu peste 600 km de partie interconectate).


Val Thorens, Franta
Val Thorens, Franta

Livigno Ski Resort din Italia are 115 km de partii alpine de la 1800 la 2900m altitudine, cu diferite grade de dificultate, fiind ales de sportivi pentru aceasta diversitate.


Livigno Italia
Livigno Italia

​Topul celor mai bune statiuni montane din Europa este realizat in fiecare an si ne ajuta pe noi, turistii, sa luam cea mai buna decizie cand vine vorba de alegerea vacantei la schi. De asemenea, reprezinta pentru statiunile montane o validare a eforturilor de a oferi servicii de calitate, variate si pe placul tuturor turistilor, dar si un motiv pentru a se depasi an de an.

Olgu

Have less! Do more! Be more!