Aplicația On Piste, premiul TMF19 pentru inovare

On Piste, prima aplicație crowdsourcing  pentru domeniile de schi din România, a primit premiul pentru inovare la gala Transylvania Mountain Festival 2019 (TMF19). Ea a fost dezvoltată de echipa Freshbyte din Cluj cu suportul editorial al SKI Magazine, singura revistă de schi și snowboard din țară.

Aplicația, lansată în sezonul 2017-2018, include o hartă interactivă și o listă alfabetică a celor mai importante  domenii de schi și pârtii din România. În același timp, oferă în timp real informații despre starea pârtiilor, calitatea zăpezii sau  timpul de așteptare la instalațiile pe cablu. Informațiile sunt furnizate chiar de utilizatori. Cu ajutorul unor icon-uri, ei pot da calificative pentru:

  • starea zăpezii și a suprafeței pârtiei (pulver, bătută, înghețată, apoasă, gheață, petece de pământ, hopuri etc.);
  • starea vremii (soare, inorat, ceață, frig, cald, viscol etc);
  • timpul de așteptare la instalațiile pe cablu (în minute);
  • drumul până la pârtie (acoperit cu zăpadă, curățat, ușor, dificil, liber, aglomerat etc., inclusiv situația parcărilor).

Utilizatorii pot completa aceste informații cu comentarii și fotografii. Odată accesat un domeniu, aplicația va prezenta și rating-ul general în acel moment al calității schiului în domeniile apropiate de acesta. Aplicația include și webcam live de pe pârtii și servicii conexe.

Premiile TMF 2019

Gala Transylvania Mountain Festival a avut loc în cea de-a doua zi de festival, la Cinema Victoria. Pe lângă premiul TMF19 pentru inovare, au mai fost acordate premii pentru:

  • Premiul TMF19 pentru fotografie: Nils Ohlendorf;
  • Premiul TMF19 pentru film: The Pathan Project (Franța, 2019) – regia: Guillaume Broust (filmul prezintă expediția echipei formată din Nicolas Favresse, Jean-Louis Wertz, Mathieu Maynadier și Carlitos Molina pe un masiv neexplorat la acea dată din Pakistan);
  • Premiul TMF19 pentru activitate montană: Romeo Popa, Zsolt Torok († ) și Teofil Vlad (echipa care a realizat în premieră ascensiunea pe fața Sud-Estică a masivului Pumori -7161 m, Himalaya-, traseu denumit Călătoria Micului Prinț).

Trofeele oferite câștigătorilor sunt producții unicat realizate de sculptorul Florin Tamba. La decernarea premiilor au participat reprezentanții Garmin, Nikon, CAR Cluj și PGHM Briancon.

Nicolas Favresse – invitat special TMF 2019

Înainte de gala de premiere TMF, pe scenă a urcat invitatul special al acestei ediții a festivalului, Nicolas Favresse. Câștigător al distincțiilor Pitonul de Aur 2009, Pioletul de Aur 2010 și Karl Unterkircher 2012, el a prezentat publicului ascensiunile sale pe unii dintre cei mai dificili pereți stâncoși din lume, cântând la nelipsita lui mandolină.

 

Nicolas Favresse – TMF 2019
photo: Iancu Verdeș

Transylvania Mountain Festival este o inițiativă menită să inspire publicul larg spre sport și natură. Evenimentul a ajuns în 2019 la cea de-a doua ediția și a avut loc în 22-24 noiembrie, în Cluj-Napoca.

Autor : Bianca Șomlea

 

Download aplicatia On Piste: Play Store  /   iOS