Ce făceau străbunicii tăi când n-aveau stare

„Două categorii practică sporturile de iarnă: șampionii și snobii. O gazetă sportivă ne informează că anul acesta, din cele câteva sute de sportsmeni debarcați de trenuri în Sinaia nu au concurat la șampionate decât vreo treizeci. Așadar, proporția între sampioni și snobi este mult în detrimentul celor dintâi, cari sunt în consecință considerați de către snobi ca niște maniaci de neînțeles. (Sinaia, 1928)

Am citat din „Cum învățau străbunicii tăi să schieze”, prima carte de vacanță dedicată iubitorilor de schi. Cartea spune istoria schiului în România de acum o sută de ani, când acest sport se numea „săniuș de-am’picioarele”. Pe lângă modul în care străbunicii tăi erau învățați tehnica schiului, cartea conține și informații despre echipamentul de schi folosit acum o sută de ani, informații despre unde se cazau, unde mâncau și cum se distrau cei care schiau, plus o mulțime de fotografii de epocă pe care nu o să le găsiți niciodată pe internet. Tonul e relaxat, nu academic, iar ilustrația bogată in informatii te introduce in atmosfera de pe pârtiile de schi de acum o sută de ani.

Imagini pentru cum invatau strabunicii tai sa schieze

Dată fiind accesibilitatea ridicată (o poți citi indiferent dacă ai 13 sau 53 de ani), cartea este o alegere potrivită pentru hoteluri, pub-uri și restaurante din zona montană, magazine de echipament sportiv, centre de închiriere schiuri și alte locații care au de-a face cu schiori. La fel de potrivite, pentru business-urile asociate cu sportul alb, sunt și decorațiunile vintage autentice care pot însoți cartea la achiziție. 

schi vintage

Cartea „Cum învățau străbunicii tăi să schieze” face parte din Colecția Străbunicii, ce conține cărți de istorie entry-level, pline mai degrabă cu informații și imagini relevante decât cu zile, luni și ani. Cărțile si decorațiunile pot fi cumpărate doar de pe https://bogdanstoica.ro/shop

Și pentru că dorim să ajungă și la voi această carte, v-am pregătit un concurs pe pagina de Facebook

Poti câștiga pachetul Străbunicii in dublu exemplar (pentru tine si un prieten). Pachetul contine următoarele titluri: Cum învățau străbunicii tăi să schieze, Ce știau străbunicii tăi despre Bali, Cum petreceau străbunicii tăi la mare, Ce n-ar fi pus pe #instagram străbunica ta. 

Regulile sunt simple: Trebuie sa dati like paginii Namstare si Bogdan Stoica

și să taguiești în comentarii un prieten căruia dorești să îi faci cadou pachetul Străbunicii. Vom alege câștigătorul în data de 17 ianuarie prin random.org. Multă bafta!

casca inteligenta schi Livall RS1

 

Olgu

Have less! Do more! Be more!