Insta360 ONE R – camera sport care schimba jocul

2019 a fost anul lansarilor camerelor de actiune. DJI a lansat Osmo Action Camera, principalul concurent al faimosului GoPro, iar in replica GoPro a adus in atentia iubitorilor de camere de actiune Hero 8 Black. Acum a venit randul celor de la Insta360 sa aduca in prim plan o noua camera de actiune – Insta360 One R, prima care poate filma 360 grade, dar care se transforma si intr-o camera de actiune standard capabila sa filmeze 4K.

Camera Insta360 One R este compusa din trei elemente:

  • lentilele,
  • corpul principal in care este incorporat ecranul, butoanele principale, portul USB-C de incarcare si slotul pentru card microSD, si
  • baza care contine bateria.

Camera Insta360 One R este disponibila a fi achizitionata in 2 variante:

  1. Baza, acumulator, modul 360, modul 4K – 479$
  2. Baza, acumulator, modul 4K – 299.99$.
camera Insta360 One R
Modul camera 360 (stanga) si modul 4K (dreapta). sursa: theverge.com

Camera este inca la nivel de prototip, intrucat Insta360 lucreaza la imbunatatirea calitatii imaginii si la procesarea acesteia post-filmare.

Ca si unitate intreaga, cu cele 2 module atasate, camera este waterproof pana la 5 metri adancime, dar este prevazuta si cu carcasa din plastic pentru a putea fi montata pe diferite prinderi.

Calitatea imaginii modulului 360 este comparabila cu cea de la Insta360 One X, dar cu imbunatatiri pe partea de video HDR si stabilizarea a filmarii nocturne. Poate filma 5.7K 30 fps video 360. 

camera Insta360 One R

sursa: TheVerge.com

Camera va fi prevazuta si cu display color touchscreen unde vei putea seta diferiti parametri ai camerei, iar aplicatia pentru smartphone este usor de folosit si are cateva functii interesante precum Deep Track active subject tracking si Cineshots. 

Dat fiind ca este un prototip care nu a fost testat suficient, iar dezvoltatorii recunosc ca mai e loc de imbunatatiri, nu ne ramane decat sa fim cu ochii pe evolutia acestui produs si sa asteptam lansarea oficiala si in Romania pentru a putea compara cu celelalte camere disponibile pe piata – DJI Osmo Action Camera si GoPro Hero 8 Black.

shop-namstare-hero8-special-bundle-02

Olgu

Have less! Do more! Be more!

2 thoughts on “Insta360 ONE R – camera sport care schimba jocul

Comments are closed.