Bill Gates se retrage din Microsoft

Microsoft a anuntat vineri retragerea lui Bill Gates din boardul de conducere.

Acesta, in varsta de 64 ani, planuieste sa se dedice activitatilor filantropice, care includ educatia, schimbarile climatice, dezvoltarea si sanatatea globala. Alaturi de sotia sa, Melinda, acesta conduce una din cele mai mari organizatii caritabile din lume.

bill-gates-microsoft

Totodata, se retrage si din boardul de conducere al Berkshire Hathaway, unde este director inca din 2004.

In ultimii 20 de ani, Microsoft a fost sinonim cu numele lui Bill Gates, insa celebrul personaj si-a redus constant atributiile din companie. In 2000 a renuntat la functia de CEO, iar in prezent acesta va ramane ca si consilier de tehnologie.

”A fost o adevarata onoare si un privilegiu sa lucrez si sa invat de la Bill Gates in toti acesti ani”, a declarat Satya Nadella, actualul CEO Microsoft.

Plecarea lui reduce numarul celor care conduc Microsoft la 12, printre care amintim: John W. Thompson, Microsoft, Nadella,  Reid Hoffman, partener la Greylock Partners; Hugh Johnston, vice presedinta si CFO Pepsico; Teri List-Stoll, Vicepresedinte executiv si CFO la Gap; Sandra E. Peterson, partener Clayton, Dubilier & Rice; Penny Pritzker, fondator si membru in board PSP Partners; Charles W. Scharf, CEO la Wells Fargo; Arne Sorenson, presedinte si CEO la Marriott International; John Stanton, membru in board Trilogy Equity Partners; Emma Walmsley, CEO GlaxoSmithKline; si Padmasree Warrior, fondator, CEO si presedinte Fable Group.

Chiar daca anuntul plecarii a fost facut ieri dupa amiaza, bursa a reactionat rapid la aceasta veste. Actiunile Microsoft au coborat vineri cu 3.2%.

 

Olgu

Have less! Do more! Be more!