Skiurile Armada El-Ray, inger sau demon?!

Am ales sa folosesc acest tip de schiuri sezonul trecut, iar acum cred va pot da informatii detaliate si pertinente despre acest produs. Este vorba de schiurile Armada El-Ray, un all-mountain care promite sa te poarte si pe partie, powder sau parcuri pentru trick-uri. Se adreseaza unui nivel mediu, avand un design placut, material de calitate si totul la un pret rezonabil. Acestea fac parte din categoria „twin-tip„, intoarse la ambele capete, cu forma de carv normala, fiind versatile pentru orice tip de schi. Compozitia le recomanda pentru a sari peste stanci, sine de fier, pomi cazuti, sau orice alte obstacole vei mai intalni in cale.


armada-el-rey-skis-2010-164


Compozitie si design

  • miezul acestui tip de schi este dintr-un material lemnos, special tratat, fapt care il face extrem de rezistent si flexibil.
  • compozitia „fleet core„, similara cu zona dubla, face referire la platforma de contact cu zapada, care este destul de generoasa si altfel ofera schiorilor posibilitatea de manevrare mult mai usoara, inclusiv pe viraje stranse.
  • tipul de rocker este camber pozitiv,  fiind arcuit mai ales in zona de clapar.

positive-camber


  • constructia acestui ski este de tip „cap„, adica este laminat cu fibra de sticla si injectata spuma, fapt care reduce din greutatea generala si ofera o manevrabilitate mai buna din pricina greutatii scazute combinata cu robustetea sa.

cap_const


Performanta

Este dedicat unui nivel incepator-mediu, fiind un model extrem de versatil, usor de folosit, care iti poate oferi avantaje in parcurile cu obstacole.  A fost folosit atat pe partie in conditii ideale de zapada, padure, gheata sau powder. Poate fi incercat si la modul avansat, daca nivelul tau o permite.


178745372_640


Concluzie

Este un model reusit , cu performante medii, care se descurca bine, atat pe partie, cat si in zapada nebatuta. Fiind usor, are tendinta sa vibreze si nu te poti baza pe el la viteze mari ori pe gheata. Te scoate din zapada, atata timp cat nivelul tau nu e de incepator si ai „skill-urile” necesare pentru acest tip de sport. Se descurca excelent in padure si printre obstacole. Fiind usor si scurt, te ajuta sa le manevrezi repede si poti sari pe ele fiind pe loc sau in spatii inguste. La sarituri se descurca bine, designul lor fiind o recomandare pentru asa ceva, inclusiv half-pipe. Utilizand legaturi de calitate vei obtine performante pe masura. Eu am folosit TYROLIA PEAK 12, un produs mediu, dar extrem de eficient pe acest schi, nu m-au dezamagit pana in acest moment. Preturile pentru aceste modele pleaca de la 1000 lei schiurile si 350 lei legaturile. Raportul calitate/pret este fara doar si poate excelent. Folosind o pereche de clapari dedicati freeride, vei cuceri muntele si pe partie si off-piste. Pentru incepatori vine cu avantajul ca sunt usor de folosit, nu te obosesc la purtare si te ajuta sa avansezi. Cu cat inveti mai mult, vei descoperi noi moduri de utilizare de care nici nu stiai a fi posibil sau tu capabil sa reusesti.


IMG_0175


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *