Alpe d’Huez o destinatie ideala de vacanta

Zvonurile spun ca Franta ar fi cea mai buna destinatie de ski din lume. Nu degeaba toti se inghesuie sa ajunga in fiecare an in destinatiile montane din Alpi. Fie ca vrei satuce rustice sau locatii la inaltime. Iesi din casa, te urci pe schiuri si pornesti la vale. Ai la indemana tot ce iti doresti, de la piste perfecte, zone off-piste in resorturi de sute de kilometri cu zapada si peisaje perfecte.

Worlds-Longest-Black-CREDIT-ALPE-D’HUEZ-TOURISME-2

De cativa ani Franta este destinatia mea preferata.  Am experimentat resorturi mari, dar si satuce cochete. Un compromis intre aceste lucruri ar fi statiunea de top Alpes d’Huez. Este un resort de altitudine, dezvoltat prin 1920 si dat in folosinta in 1936 fiind primul din lume.

IMG_3339

Este faimos pentru drumul care leaga statiune de 13,8 km cu o inclinare de 8,1% si 21 de curbe „ac de par” fiind prezentat an de an in Turul Frantei, celebra competie ciclistica.

hors-piste

Ai la dispozitie 250 km schiabili interconectati cu diverse grade de dificultate, din care amintim partia Serenne, cea mai lunga si spectaculoasa partie de negru. Avand 16 km, face din coborarea ei o adevarata aventura. Dar cele mai multe partii, de rosu si albastru, dispun de instalatii moderne si te poarta prin satuce rustice unde poti opri pentru o bere sau ceva de mancare.

Le-Cristal-de-lAlpe-Exterior-at-night

Resortul are forma unui triunghi cu echipamentele de urcare dispuse pe laturi si intreaga suprafata. Dispune de un parc de distractii si half-pipe, toate avand acces usor la centrele de cazare direct de pe skiuri.

enfants-ski

In centrul statiunii ai parte de o piscina si un patinoar si nu duci lipsa de cafenele, baruri si magazine. Nu au tintit spre hoteluri si restaurante de 5 stele, ci au pastrat traditia si au ramas la indemana tuturor buzunarelor. Chiar si asa iti ofera locuri grozave pentru distractie si mancare.

Alpe-dHuez

Modalitatea de a ajunge in resort se face fie cu masina personala sau transfer de la aeroportul din Grenoble in mai putin de o ora.

Cifre pentru voi?

Alpe d’Huez
250 km de piste, 135 partii, 79 instalatii
1 860 m altitudine, 3 330 m cel mai inalt punct de urcare. 

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

One thought on “Alpe d’Huez o destinatie ideala de vacanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *