Skipassul in Romania si vecinii sai sub lupa namstare.ro

Cred ca fiecare vrea sa stie care este situatia in mai multe statiuni din Romania si vecinii sai cu privire la pretul unui skipass pe zi, saptamana sau weekend. Am ales o varianta grafica a principalelor statiuni din Romania unde putem analiza ce, cat, cum ne costa instalatiile de urcare. Am eliminat din lista acele locuri care ofera un derdelus si doar urcari separate si nu pe zile. Raportat la drumul din Bucuresti, fiecare isi poate face planul in felul sau. Noi oferim doar date si sfaturi pentru banii pe care urmeaza sa ii dai.

Astfel va prezentam situatia pentru un skipass valabil o zi:


skipass1zi


Proximitatea, starea drumurilor, spatiile de cazare si mancare sunt elemente importante de luat in seama pentru alegerea unei statiuni in concordanta cu pretul pentru skipass-uri. Degeaba alegi variante mai ieftine daca celelalte optiuni lipsesc sau nu sunt pe masura.

In ceea ce priveste o saptamana sunt putine locurile care ofera acest tip de serviciu, deoarece turismul in Romania se rezuma la o zi sau un weekend. Statiunile fiind mici sau medii nu au dotarile necesare pentru a te tine ocupat mai mult timp. Mai jos aveti un grafic cu pretul unui skipass valabil o saptamana in principalele statiuni din Romania (notiunea de „saptamana” difera de la statiune la statiune si va recomand sa intrati pe site-ul fiecarei statiuni pentru a vedea exact care este numarul de zile maxim pentru care puteti cumpara skipass).


skipass saptamana


Cel mai bine este sa te informezi inainte de a pleca la drum despre starea vremii, preturi la zi sau cunoscuti care au mai fost acolo si in a caror parere te increzi.

Foarte important! Pretul unui skipass ar trebui sa se reflecte in calitatea serviciilor oferite, dimensiunea si starea partiilor si nu in ultimul rand in amabilitatea si comportamentul angajatilor.

Lungimea partiilor dicteaza sau ar trebui si pretul unui skipass, astfel ca in situatia de mai jos vedem cu ce anume ne mandrim:


lungime partii


In ceea ce priveste vecinii nostri, vorbim despre Bulgaria si Serbia, skipass-urile sunt in general intre 60-150 euro pe saptamana in functie de statiuni. Se preteaza sejururi de minim trei zile pentru acoperirea costurilor de transport si cazare. Conditiile partiilor sunt exemplare fiind superioare celor din Romania. Cazarea este buna si ofera servicii la standarde excelente si preturi moderate. In principiu raportul calitate/pret este foarte bun. Un schior englez imi explica faptul ca pretul unei zi de schi in Bansko este echivalentul unei paini in Londra, iar conditiile oferite sunt mai bune decat in Alpii francezi.

Punctele cheie in Romania, sunt proximitatea, peisajele extraordinare oferite de muntii Carpati si ospitalitatea oamenilor. Ne mandrim si noi cu statiuni noi, dar care nu au ajuns la potential maxim si in multe locuri au dezamagit prin investitii proaste si management defectuos.

Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *