Cum alegem o casca potrivita pentru schi sau snowboard?

Esentiala pentru protectie, dar de multe ori neglijata, casca este un element ce nu trebuie sa lipseasca din bagajul pentru schi/snowboard. Este o dovada de inconstienta sa incerci practicarea unui sport de iarna fara sa iti iei aceste masuri minime de siguranta. Accidentele grave pot fi rezultatul lipsei acestor lucruri sau rabatul de la calitatea lor. In fiecare iarna avem stiri despre astfel de evenimente grave, dintre care vom aminti unele „celebre” precum Michael Schumacher sau Serban Huidu.

Sunt cateva criterii pentru alegerea unui astfel de produs care sa te protejeze  in aproape orice fel de situatie. De mentionat ca orice producator va oferi o garantie limitata asupra castii dezvoltate. Un impact la o viteza mare de o stanca sau ceva metalic este greu de prevenit, chiar si cu un produs de top. Parametrii in care se incadreaza ar trebui respectati pentru a scapa de pericole.

Ce urmarim?

  • Potrivirea pe marime adecvata.
  • Confort.
  • Protectia impotriva imtemperiilor.
  • Stilul.

Alegerea produsului potrivit?


519KKUOx03L._SL1000_


Fie ca alegem o casca de schi sau snowboard, trebuie avut in vedere ca este un echipament de protectie esential. Trebuie sa fie potrivita pe structura capului, confortabila la purtare si rigida. Indiferent de vremea intalnita sau mediu trebuie sa se comporte bine la temperatura, radiatie solara sau umiditate. Captuseala, chingile si prinderile pot fi indicatori ai calitatii sale.

Tipurile de casca intalnite

Casca deschisa


-ABS-ski-helmet-CE-certificate-adult-open-face-sci-esqui-alpine-mountain-country-cross-skiing


Este cel mai intalnit tip de casca existent pe piata. Protejeaza in general partea cu par a capului si urechile. Lasa expusa insa partea frontala si barbia.

Casca semi-intreaga


rightpromo


Acest design este destinat in general pentru viteza si schi alpin. Inglobeaza si urechile sub capacul protector si ofera o aerodinamica superioara. Se intalneste in special in competitii.

Casca intreaga


rg-1-core (2)


Asa cum spune si numele aceasta este facuta asemeni unei casti de motociclism. Protejeaza tot capul, fiind mijlocul suprem in materie de siguranta.

Constructia si designul 

Constructia unei casti de schi implica un design modern, materiale compozite usoare si durabile, ventilatii eficiente, prinderi ajustabile confortabile si tehnologie audio incorporata. Se impart in doua categorii distincte, fiecare avand caracteristici proprii si preturi diferite. Cele turnate, sau formate in presa la cald, in general din policarbonat sunt usoare, cu ventilatii bune si o carcasa de impact din polistiren expandat. Al doilea tip este cel format prin injectarea in forma. Este mai grea si mai ieftina in general. Materialul folosit este ABS si captuseala este formata din burete la interior. Indiferent de tipul folosit, vom intalni prinderi eficiente, usor de folosit, dar in acelasi timp sigure, astfel incat casca sa stea pe pozitie indiferent de miscarea efectuata. Elementele auxiliare sunt mereu bine venite. In era tehnologiei ar fi bine sa avem casti compatibile cu ochelarii cu tehnologia realitatii augmentate sau chiar camere video incorporate. Greutatea castii nu trebuie sa fie foarte mare, iar confortul la purtare sa fie placut pe tot timpul zilei.

Purtarea castii 

O casca nu vine niciodata singura. Nu putem asigura o protectie eficienta fara ochelari sau cagula. In functie de clima aceste elemente sunt esentiale, pe langa o casca potrivita. Ventilatiile bine amplasate vor controla fluxul de aer si temperatura din interior. In general optiunea pentru deschidere sau inchidere este prezenta. Instalarea diverselor adaptoare pentru camere poate determina un utilizator sa aleaga o casca mai dreapta sau un finisaj diferit (mat sau lucios).

Concluzie

O protectie adecvata va preveni intr-un anumit grad o accidentare grava. Nu este un moft sau un element de fashion, ci un element obligatoriu pe partie. Caracteristicile si pretul ei va dicta alegerea ei intotdeauna. In viitorul apropiat tehnologiile vor avea un aport important in designul si eficienta castilor, iar posibilitatile de comunicare cu aplicatiile sau celelalte gadgeturi vor fi considerate normale.


914d29d96bb34ee68787920bfb7223b3_original-2


Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *