Lansarea DJI Osmo Action Camera – vesti proaste pentru GoPro

Pana de curand cand ma gandeam la filmari in vacante, aveam in minte doua produse indispensabile: camera sport, implicit GoPro, si filmarile din drona, neaparat DJI. Iata ca noua lansare DJI in materie de camere de actiune imi reduce lista la un singur producator: DJI. A incercat GoPro in trecut sa intre pe piata dronelor, insa nu i-a reusit – modelul Karma fiind un produs care a dezamagit pe toata lumea, iar acum a venit randul producatorului DJI sa intre pe piata camerelor de actiune. Va ziceam zilele trecute ca asteptam cu nerabdare lansarea primei camere de actiune de la DJI – Osmo Action Camera, care ar putea deveni principalul competitor pentru GoPro. Aceasta lansare a avut loc ieri (15 mai 2019) si dupa cum ne asteptam, DJI nu ne-a dezamagit.



Specificatiile ”scapate” pe internet la acel moment nu erau cu mult diferite fata de ceea ce avem deja pe piata, singurul avantaj fiind prezenta a doua ecrane LCD (fata si spate) pentru a putea vizualiza in timp real si pe modul selfie.

Spuneam atunci ca diferenta ar putea fi data de pret si am avut dreptate. DJI Osmo Action camera vine la un pret de retail de 1799 LEI, mult mai scazut decat GoPro.

Specificatii tehnice:

Senzor CMOS de 1/2.3 inch cu rezolutie de 12.4 megapixeli;
Unghi de maxim 145 grade;
Ecran LCD principal 2.2 inch, ecran secundar frontal 1.2 inch;
Video: 4K la 60 fps, 1080p la /240/120 fps, 720p la 240 fps;
Doua microfoane incorporate;
Functii: Time-lapse, Slow-Motion, Burst-Mode;
Modul Wi-fi integrat;
Slot card MicroSD (suporta carduri de maxim 256 Gb);
Carcasa rezistenta la 11m sub apa;
Incarcare prin portul microUSB;
Acumulator Li-Po 1300 mAh;
Autonomie de 63 minute cu stabilizarea pornita;
Dimensiuni65.0 x 42.0 x 35.0 mm;
Greutate: 124 grame.



Inevitabil comparat cu GoPro, pentru ca acesta este etalonul in acest moment, DJI Osmo Action camera reuseste, totusi, sa iasa in evidenta prin prezenta celor doua ecrane, dar si prin stabilizarea interna care isi face treaba mult mai bine. Vloggeri din domeniu (Petter Mckinnon, Kai W) care au pus deja mana pe aceasta camera spun ca aceasta va inlocui cel mai probabil camerele DSLR folosite pentru vlog pentru ca au stabilitate foarte buna, dar si pentru ca ecranul frontal ofera avantajul de a vedea in timp real ce filmeaza.

Ce e interesant la aceasta camera este faptul ca lentilele sunt desurubabile, ii pot fi adaptate filtre ND pentru conditii de luminozitate ridicata, dar si filtre subacvatice pentru filmarile in apa.



DJI Osmo Action Camera este prevazut cu doar trei butoane care permit utilizatorului sa jongleze prin meniu, sa seteze modul de fotografiere sau rezolutia pentru filmare, iar prelucrarea imaginilor si incarcarea lor pe retelele de socializare se realizeaza prin aplicatia DJI Mimo.

Ce stim sigur este ca DJI Osmo Action Camera are 4 avantaje care o diferentiaza de GoPro 7 Black: ecranul care va ajuta vloggerii sa produca material mult mai bun, o mai mare flexibilitate in meniul manual, usurinta cu care poate fi manevrata chiar si de incepatori si evident, pretul mult mai mic decat competitorul direct.



Unde castiga GoPro in aceasta intrecere? La capitolul lifestreaming si la capitolul accesorii (pentru moment), caci si DJI Osmo Action camera va fi insotita de accesorii (diferite sisteme de prindere), dar si un incarcator de tip Hub care va permite incarcarea mai multor acumulatori concomitent.

Vestea buna a acestei lansari este ca, cel mai probabil vor urma scaderi de preturi la GoPro, asa ca stati pe aproape sa vedem care e urmatoarea mutare.

Olgu

Have less! Do more! Be more!

2 thoughts on “Lansarea DJI Osmo Action Camera – vesti proaste pentru GoPro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *