Winter is coming?

Dupa temperaturile ridicate care au uscat Europa vara aceasta, inceputul lunii septembrie a adus o schimbare de situatie la nivelul conditiilor meteo, astfel ca varfurile inalte ale Alpilor au fost acoperite de un strat considerabil de zapada.

Stubai

Zilele trecute s-au inregistrat cantitati ridicate de zapada in Alpii Centrali si de Est, masurand 40cm in Austria la Hintertux si Stubai, 50cm in Pasul Stelvio si 30cm la Cortina d’Ampezzo in Italia.

Este destul de devreme pentru a se deschide domeniile schiabile, insa statiunile care au acces la ghetari au inceput sa pregateasca terenul pentru sezonul de iarna si au deschis anumite sectiuni pentru iubitorii de zapada care doresc sa schieze in septembrie.

9 septembrie -Stubai

In Europa in acest moment se schiaza pe 5 ghetari, un record negativ pentru ultimii 50 de ani, dupa ce multe zone schiabile de pe ghetari, precum Grand Motte din Tignes au fost obligate sa isi inchida partiile din cauza temperaturilor ridicate din timpul verii.

Image may contain: snow and outdoor
8 septembrie – Hintertux

Daca stam sa ne amintim, zapazile din Septembrie nu sunt atat de neobisnuite in Alpi. Anul trecut au cazut cantitati mari de zapada chiar la finalul lunii august, iar la sfarsitul lunii septembrie, mai multe zone de ghetar acumulasera mai mult de 1 metru de zapada.

Unde se schiaza ACUM?

In acest moment sunt deschise domeniile schiabile din Saas Fee si Zermatt in Elvetia, Hintertux in Austria si Pasul Stelvio si Cervinia in Italia.

Aproximativ 10 statiuni aflate la mare inaltime se pregatesc sa deschida partiile in urmatoarele 4 saptamani, incluzand aici Val Senales in Italia, Pitztal in Austria si Tignes in Franta. Alte zone, precum Dachstein, Solden si Stubai se pregatesc de deschiderea sezonului de schi, insa deciziile acestora depind foarte mult de conditiile meteo.

Image may contain: snow and outdoor
Pasul Stelvio – 8 septembrie


Olgu
Urmareste-ma

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *