Zapezile cazute in ultimele zile deschid importante statiuni din Alpi

Vremea capricioasa din ultima saptamana din Europa Centrala si de Vest a adus cantitati impresionante de precipitatii care au dat batai de cap autoritatilor din statiunile de schi din Europa, dar care au pus si un zambet de entuziasm pe fetele iubitorilor de zapada si sporturi de iarna.

Precipitatiile cazute la altitudini ridicate s-au transformat rapid in zapada, astfel ca mai multe statiuni din Alpi au anuntat ca vor deschide instalatiile incepand cu weekendul urmator (9 noiembrie). Daca la Stubai si Hintertux, partiile s-au deschis de cateva saptamani, iata ca acum lista domeniilor schiabile deschide se mareste.

In acest moment in Europa sunt deschise 16 statiuni, majoritatea in Alpi: Cervinia, Dachstein, Hintertux, Kaprun (Kitzsteinhorn), Kitzbuhel, Pitztal, Saas Fee, St Moritz, Soelden, Stubai, Tignes and Zermatt, Val Thorens, Alpes d’Huez.

Stubai

Astfel, Freeride World Tour anunta ca in weekend deschid seria de evenimente la Verbier, in Elvetia, unde stratul de zapada masoara deja 30 cm.


Verbier

Si la Soelden partiile sunt deja amenajate, zapada masoara peste 100cm, iar aici a si avut loc deschiderea Cupei Mondiale la Schi weekendul trecut.

Stubaier Gletscher: Schneebericht No2 - Öffnung weiterer Pisten in Kürze

Dank jeder Menge Neuschnee können ab morgen, 06.11. weitere Abfahrten und Anlagen öffnen. Skifahren auf 4 Gletschern!

Publicată de Stubaier Gletscher pe Marţi, 5 noiembrie 2019

Incet-incet, marile statiuni din Europa se pregatesc pentru un nou sezon, iar previziunile meteorologice nu fac decat sa le dea sperante ca acest lucru se va intampla cat mai curand. Instalatiile sunt pregatite pentru a-si primi sutele de mii de turisti care isi petrec anual vacanta de iarna pe partie.

Nu ne ramane decat sa ne facem planurile pentru vacanta de iarna! Tu unde te dai in iarna asta?

Olgu

Have less! Do more! Be more!

One thought on “Zapezile cazute in ultimele zile deschid importante statiuni din Alpi

Comments are closed.