Miruna & Mihai isi dedica luna de miere pentru a cuceri Kilimanjaro in scop caritabil

  • Ce stim despre Kilimanjaro?

Asezarea geografica a masivului Kilimanjaro este la 340 km sud de Ecuator, la granita dintre Tanzania şi Kenya, fiind situat in nord-vest pe teritoriul Tanzaniei, la circa 500 km de Dar es Salaam, 200 km de Nairobi si 560 km de lacul Victoria. Un platou inalt cu altitudinea intre 750 si 1000 m inconjoara masivul muntos; inspre est sunt muntii Pare (2.463 m), spre vest podisul Tanzaniei, la sud stepa populatiei masai, iar la aproximativ 70 de km se inalta Muntele Meru avand 4.562 m.



In masivul Kilimanjaro se afla cel mai inalt varf al Africii, Uhuru Peak cu inaltimea de 5.895 m. Masivul muntos pe locul doi ca inaltime, Batian, se afla la o distanta de 325 km in Masivul Muntelui Kenya, urmat de Margherita Peak, situat la nord-vest de Kilimanjaro, la 898 km departare, in muntii Ruwenzori.

  • Cine sunt Miruna & Mihai si in ce consta aventura lor?

Miruna si Mihai sunt doi oameni extraordinari, prieteni fara stare, care de curand s-au casatorit si au decis sa isi dedice luna de miere unei cauze nobile: strangerea de fonduri pentru dotarea maternitatilor cu aparatura necesara ingrijirii nou-nascutilor prematuri.

Am intrebat-o pe Miruna desprea aceasta expeditie. Iata ce ne-a povestit: „Pentru ca viata este alcatuita din provocari, iar noi consideram ca acestea trebuie imbratisate, ne-am propus sa cucerim impreuna Varful Uhuru (5895 m) al muntelui Kilimanjaro, cel mai înalt munte din Africa. Ascensiunea noastra va incepe pe 23 decembrie 2017 si va dura 6 zile, timp in care vom intampina conditii extreme la care va trebui sa ne adaptam pentru a putea ajunge in varf.



Mihai o completeaza: „Asa cum noi avem nevoie de echipament adecvat expeditiilor montane pentru a face fata altitudinii, la fel depinde supravietuirea nou-nascutilor prematuri de dotarea maternitatilor din Romania cu aparatura medicala necesara”.



  • Cu ce ii putem ajuta?

Pe langa o donatie aici le putem oferi incurajarile, sfaturile si gandurile bune. Oamenii ce au pasit pe acest munte le pot impartasi din experienta lor si ii pot preveni asupra incercarilor ce ii asteapta. Totodata ii putem ajuta sa capteze aventura lor cu echipamente performante adecvate pentru temperaturile si conditiile vitrege.

Noi le uram o aventura pe cinste si vom fi cu ochii pe ei pe tot parcursul urcarii 😉

Contribuie si tu pentru ca impreuna sa reducem rata mortalitatii infantile in tara noastra AICI

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *