Locuri ieftine de mers la schi in Europa si Romania

Inca de la inceput trebuie sa stii la ce te astepti cand vrei sa te apuci de un sport de iarna, si anume: poate fi al dracu de scump! Vorbim de echipamente specifice, ce pot costa destul de mult in functie de configuratie, bani cheltuiti pe vacante, monitori etc. Daca mai norocul sa ai cardul gol, s-a dus si sezonul de schi. Asa ca ar trebui sa stii cateva locatii unde „nu lasi pielea de pe tine” sau „ramai fara rinichi” la achitarea notelor de plata.

Vacanta la schi ar trebui sa fie accesibila pentru toti, indiferent de varsta sau banii de care dispui. Fara planuri si economisiri din timp, chiar ani, pentru o saptamana la munte. Sunt locuri unde te poti distra, unde poti avea parte de powder si prieteni langa tine la preturi accesibile. 

Pentru ca este la indemana chiar langa noi si merita un weekend prelungit propunem Borovets din Bulgaria. Ai parte de conditii de cazare excelente si partii intretinute perfect. Este accesibil cu masina, mai ales daca alegi sa imparti drumul cu altcineva sau alegi un autocar. Mancarea si bautura este excelenta, iar dupa o zi de schi te poti relaxa la sauna si piscina. In general o saptamana intr-un apartament nu costa mai mult de 100 euro, drumul in jur de 6 ore cu 500 km distanta intre Bucuresti-Borovets si skipass o saptamana in jur de 160 euro.


Borovets


O alta locatie buna ca pret este Chamrousse din Franta. Chiar daca vorbim de o locatie excelenta, Snow Trex va ofera posibilitatea sa fiti cazati ca si grup de 10 persoane la un pret de 110 euro cu skipass inclus. Cam toate locatiile despre care vorbim au bucatarie si zona pentru a sta la masa. Asa ca este nevoie de cineva cu afinitati de bucatar sau cel putin pentru a se face de ras. Partea mai putin buna pentru aceasta varianta este ca luna valabila este aprilie.


http---coresites-cdn.factorymedia.com-mpora_new-wp-content-uploads-2015-12-ski2


Recunosc nu am ajuns inca, dar aud tot mai des vorbindu-se despre Arinsal, Andora. Fie de la prieteni sau in apres-ski, la o ciocolata calda, lumea o considera o destinatie ieftina si buna de ski. Pana nu demult singura stire despre Andora era vreun joc de fotbal cu nationala de fotbal a Romaniei, insa ofera mult mai multe lucruri decat atat. Amintesc 303 km de partie, 109 instalatii de urcare, 6 parcuri de distractie si 62 apres-ski-uri sau zone pentru mancare cu 210 euro skipass valabil 5 zile.


10782


Nu credeam ca voi ajunge in veci sa vorbesc despre  Muntele Jahorina din Sarajevo. Daca „ai toata tigla pe casa”, Bosnia si Herzegovina, nu este totusi o locatie ideala de schi, dar ar cam fi timpul sa iti schimbi aceasta perceptie. Sunt printre cele mai ieftine locatii din Europa. Daca nu stiai acest munte a gazduit candva Olimpiada de iarna, avand zone extinse cu powder ziua sau cultura si arhitectura vechiului oras Sarajevo. O vacanta completa poate costa pana in 500 euro si este accesibila cu masina din Romania, avand o distanta in jur de 900 km.


Jahorina


Alta locatie ieftina si accesibila este Serbia. Avand in jur de 108 km schiabili si 75 instalatii de urcare cu skipass de 60 euro. Ca statiuni amintim  Kopaonik si Stara Planina, din cele 27 cate sunt in total. Cazarea este destul de ieftina, asemanatoare cu Bulgaria, iar drumul pana acolo din Romania este in jur de 600 km


kopaonik


Am ajuns si la Romania, unde ne mandrim cu o multitudine de resorturi raspandite in toti Carpatii de la N la S.

Valea Prahovei si Poiana Brasov sunt destinatii relativ ieftine pentru cineva care vine din afara tarii ca turist, dar pentru noi au ramas destul de scumpe si aglomerate, mai ales in weekend. Mai ales ca o zi de schi in aceste locatii echivaleaza cu un skipass de weekend poate in alte zone. Trebuie luat in calcul faptul ca daca alegi alte locatii ti se poate oferi un derdelus, fara zapada si facilitatile de pe Valea Prahovei.


poiana


Parang, Transalpina Ski Resort, Sureanu, Cavnic sunt locatii adiacente unde ai parte de powder, distractie si cazare la preturi accesibile. Nu uita insa ca trebuie sa mergi mai mult pana acolo in conditii de iarna si drumuri in Romania, asa ca fii cu bagare se seama si masina pregatita. O alta alternativa este sa mergi in extra-sezon, cand inca e buna zapada si partiile sunt mai goale, iar preturile scad. Poti profita de diversele concursuri pentru a mai scadea din costuri sau daca esti deja avansat, poti oferi chiar tu cursuri unui prieten in schimbul unui skipass. Ai la indemana tot felul de metode prin care muntele sa fie pentru toata lumea, nu doar cei privilegiati si cu bani, care de cele mai multe ori nu il apreciaza.


KK6MKzjB4XrBmewCZNBSW42jtRAEv0OnouV5iYX-9hs


Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *