IKEA BOHO XL – un nou concept sustenabil dezvoltat de IKEA

IKEA BOHO XL – un nou concept IKEA

IKEA incepe o noua revolutie a reciclarii si a indepartarii reziduurilor de plastic din gama sa de mobilier. Cum? IKEA dorește să contribuie la o lume fără risipă și să permită oamenilor să facă alegeri mai durabile. Ca parte a acestei ambiții, toate materialele plastice utilizate în gama de mobilier casnic IKEA vor fi inlocuite de materiale regenerabile sau reciclabile până în 2030. Pe termen scurt, IKEA si-a propus sa elimine toate materialele plastice de unică folosință. Aceste obiective sunt o parte importantă strategiei de sustenabilitate a companiei, „Oamenii și planeta pozitivă”.

Inca din 2018, au inceput sa se vada aceste masuri, cand in magazinele din UK si Irlanda au renuntat la paiele de plastic. Anul trecut au inlocuit paiele, canile, farfuriile cu solutii 100% din materiale reciclabile sau bio degradabile, incepand in acelasi timp sa foloseasca materiale naturale pentru ambalarea produselor.

IKEA BOHO XL
(Credit: Josiah and Steph Photography)

Despre proiect

Acum IKEA doreste sa lanseze o alternativa de locuit, eco friendly de doar 17.3 mp, blindata cu tot felul de solutii ecologice. Pentru acest proiect, IKEA a stabilit doua parteneriate strategice cu Escape si Vox Creative. Acestia sunt constructori de rulote cu experienta in domeniul locuintelor mini, compacte, dar foarte eficiente.

IKEA BOHO XL
(Credit: Josiah and Steph Photography)

Casa cuprinde toaleta cu compost, panouri solare, apa calda permanent, panourile facute de ikea din materiale naturale foarte eficiente termic, precum si mobila si electrocasnice IKEA.

Casa poate fi vizitata cu un tur virtual pus la dispozitie de catre Vox Creative sub numele de IKEA BOHO XL.

Costurile de pornire pentru aceasta casuta incep de la 47550 dolari.

IKA BOHO XL
(Credit: Josiah and Steph Photography)

Astfel de solutii incep sa fie pe placul tinerilor ce isi doresc o oaza de relaxare departe de orasele aglomerate, pensiuni sau hoteluri expuse in aceste vremuri tulburi, unde accentul se pune pe izolare si protejare a sanatatii.

Ikea face un pas important de la a fabrica doar solutii de mobilier spre casele eficiente, pasive cu amprenta mica de poluare si usor de intretinut. Asistam acum cu acest proiect la un test pentru alte modele de case modulare in felul in care IKEA ne-a obisnuit cu mobilierul si solutiile sale.

Nu este exclus ca in cativa ani sa ne putem comanda o casa modulara IKEA, care sa poata fi asamblata rapid si la costuri decente.

Vezi si alte articole din categoria Smart Home.

Olgu

Have less! Do more! Be more!