Echipamentul incalzit – solutia pentru iernile friguroase

De cele mai multe ori atunci cand mergem la munte iarna intampinam temperaturi scazute si viscol, iar echipamentele folosite in general pentru protectia termica au limitarile lor si uneori nu fac fata cu brio. 

Solutia pentru cei mai frigurosi dintre noi este data de tehnologia dezvoltata in echipamentele cu incalzire incorporata. Ei bine, o data cu evolutia materialelor si a tehnologiilor moderne, au inceput sa apara tot mai multe accesorii care iti vor face viata mai usoara. Avem la dispozitie multe alternative fiabile si la indemana pentru toate buzunarele. Gadgeturile au napustit si peste sporturile de iarna, fie ca vorbim de socializare, siguranta sau confort.

  • Incepem de jos in sus, cu incaltaminte incalzita si branturi termice. Acestea functioneaza pe baza unor rezistente electrice, cu baterie, usor de montat, pretul acestora ajungand undeva la 100 lei. In aceasta categorie intra si ciorapii incalziti prin aceleasi metode.

tnr_800x800_1357903414_talpici


  • In zona mediana avem la dispozitie jachete sau veste incalzite si ventilate, tehnologia fiind similara cu branturile, dar la un nivel mai avansat. Acestea se gasesc in magazinele cu specific montan si pretul variaza in functie de producator.

Screenshot-2015-12-26-12.10.45


  • Manusile reprezinta un punct important pentru incalzirea corpului. Trebuie specificat ca extremitatile pierd cea mai mare parte din temperatura si sunt cele mai expuse la frig. Aceste manusi incalzesc mainile si datorita materialelor de ultima generatie pastreaza temperatura in interior, astfel incat nu vei simti frigul. Pentru o persoana friguroasa, in conditii de telescaun deschis (marca Romania), pot valora greutatea lor in aur 😀

Manusi-Incalzite-Therm-ic-Thermic-POWERGLOVES LADY-black-2


  • Nu in ultimul caz trebuie sa protejam si capul. Asa ca au fost dezvoltate casti inchise sau cagule ce au menirea sa mentina caldura, sa o produca ori sa recicleze aerul cald din respiratie. 

coldavenger-fleece-facemask_B


  • Pernutele cu gel sau pe baza de sare ce pot fi purtate sub echipamente. O solutie temporara, ieftina si usor de purtat. Tehnologia vine de la armata americana si functioneaza pe baza reactiei dintre agentii chimici din interior.

Alte echipamente ce au menirea sa ajute la mentinerea unui confort pe partie sunt ochelarii cu ventilatie inclusa, protectiile de orice fel, care pe langa rolul principal asigura si un baraj termic. Bagajele cu ventilatie si incalzitoarele de priza ne vor ajuta sa mentinem echipamentele uscate si incalzite pentru ziua urmatoare.


b_1321208067459169740


Cu toate ca aceste tehnologii nu au ajuns inca la potential si sunt legate de durata bateriilor, ele sunt totusi prezente si ne pot ajuta la munte. Extremitatile sunt cele mai expuse la frig, iar corpul reactioneaza prin retragerea circulatiei sangelui catre organele interne, fapt care amplifica senzatia de frig. In acest context nu trebuie neglijata nici o metoda de siguranta. 


1101941074_NGZhd-M


Trebuie sa ne asiguram ca le folosim in conditiile enuntate de producator si le depozitam ca atare in locuri uscate. Acestea sunt concepute ca metode alternative si functioneaza alaturi de celelalte echipamente ce nu ar trebuie sa-ti lipseasca din bagaj (first layer, polare si impermeabile).

Produse incalzite 

Manusi  / Manusi moto  / Manusi ski

Mansoane incalzite / Incalzitoare mansoane

Haine incalzite   / Branturi incalzite 

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *