Poiana Brasov, standard in materie de statiune montana

Muntele si zapada ne cheama asa ca intr-o dimineata geroasa cu -20 grade am pornit spre Poiana Brasov. Planuri multe si sperante se conturau pentru ziua ce urma sa inceapa. Echipa Namstare.ro a facut o vizita in principala noastra statiune montana pentru inca o zi de distractie si aventura.


12625847_1310981628919313_419142510_n


Conform publicatiei mpora.com, statiunea Poiana Brasov se numara printre locatiile cele mai ieftine din Europa. Acest lucru aduce turisti straini an de an in numar din ce in ce mai mare. Partii suficiente, spatii de cazare si branduri de renume, toate se regasesc aici. Un soi de Mamaia dar cu specific montan atrage fara indoiala oamenii cu bani din Romania. 


DSCN9971


Cateva lucruri bune observate de noi inca de la inceput sunt reprezentate de starea relativ buna a drumurilor, varietatea de alegere a skipassului si profesionalismul angajatilor. Partiile sunt intretinute exemplar, fiind ajutate de instalatia pentru zapada artificiala. Pe alocuri, in zonele de negru, se mai iveste vegetatia si ici colo gheata si pietre.  Cu putina atentie se pot evita, ele fiind semnalizate destul de bine. 


 

PoianaBrasov_Ischgl_panel_2011_11_21_A.indd
*zona marcata cu rosu a fost preferata noastra pentru powder

Se poate schia pe tot domeniul in conditii bune, zapada fiind consistenta datorita temperaturilor scazute se mentine pe toata perioada zilei. Nu va asteptati la partii goale chiar daca mergeti in timpul saptamanii. Evitati weekendul care sufoca statiunea, oferindu-ti doar stres si dureri de cap.


[Best_Wordpress_Gallery id=”15″ gal_title=”Poiana Brasov”]


Impreuna cu Alin (instructor de snowboard) am cautat si experimentat zone de powder (in adevaratul sens al cuvantului), pe care vi le recomand cu placere – 40-50 cm de perfectiune si un zambet pana la urechi. Peisajele frumoase, brazii incarcati de zapada si distractia fac din Poiana locul ideal pentru a scapa de stres si a te relaxa.


DSCN9966


Temperaturile, in ciuda soarelui orbitor, sunt destul de scazute, iar acest fapt poate crea probleme celor fara echipament corespunzator sau electronicelor cu baterie. Locurile de parcare sunt limitate si se recomanda trezitul devreme pentru acces facil si aproape la partie. 


DSCN9929


In aceasta perioada, Poiana Brasov este locul ideal pentru relaxare si distractie. Raportul calitate/pret nu poate fi mai bun altundeva, partiile suficiente pentru toate gradele de dificultate, powder pentru “connoisseuri” si posibilitatile multiple de cazare datorita proximitatii fata de Brasov fac din aceasta statiune un paradis indiferent daca vei cauta sa te distrezi in numeroasele localuri si puburi sau sa te relaxezi la o sauna si/sau piscina dupa o zi lunga de schi.

Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

2 thoughts on “Poiana Brasov, standard in materie de statiune montana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *