Panoera 360, un nou mod de a vedea lumea

Este deja o certitudine faptul ca tehnologia filmarii 360 grade va deveni o obisnuita in viitorul apropiat. Vedem cum gigantii social-media incearca sa ne ofere usor-usor posibilitatea explorarii acestei tehnologii pe diverse platforme.


img_22092016_093237_hdr


Din pacate intampinam doua probleme ce isi vor gasi solutia in timp cu ajutorul noilor camere si versiuni de software. Modalitatile de filmare, precum si de vizionare isi au rezolvarea deocamdata destul de greoi, aflandu-ne intr-o perioada de adolescenta a filmului 360 grade. Dintr-o data ne trezim actori in actiune si nu spectatori, ca in cazul peliculei clasice sau 3D.

Noi am avut ocazia sa testam o modalitate de a filma 360 grade, compacta, destul de usoara si relativ ieftina intr-o piata in care tehnologia este la inceput si nu ofera multe posibilitati. Suportul Panoera 360 accepta montarea a 6 camere sport pentru a surprinde o imagine sferica a intregii actiuni. Usor de folosit cu un montaj standard poate capta o imagine VR cu posibilitatea de a urmari cu ochelari speciali inregistrarea facuta.

Specificatii :

  • Compact, chiar daca montam 6 camere Xiaomi Yi (130X130X130 mm)
  • 100 g fara camere.
  • Constructie din aliaj aluminiu usor.

cipfineuuaqs530


Bine de stiut:

Suportul vine fara un soft specializat. Acesta trebuie achizitionat separat, montarea filmelor fiind destul de usor de realizat. Formatul imaginii trebui sa fie 4\3, iar sincronizarea camerelor se face printr-un semnal sonor sau o miscare brusca a suportului.

Trebuie evitata montarea sa in soare puternic, praf sau apa deoarece camerele nu se monteaza cu carcase de protectie. Montarea se face usor cu ajutorul unei chei inbus. Corvoada vine la incarcarea bateriilor individuale si descarcarea informatiei dupa fiecare device in parte.


img_22092016_093315_hdr


Trecerea de filmarea clasica la 360 sparge usor bariera tehnologica si cea financiara. Imaginea VR devine o certitudine si un must have in randul pasionatilor de cinematografie, filmare la nivel amator sau grafica. Suportul Panoera 360 e doar un mijloc eficient care aduce mai aproape de noi aceasta tehnologie, ajutandu-ne sa captam tot ce se intampla in jurul nostru.

Imaginati-va o vacanta vazuta de cei dragi prin ochii nostri, o experienta unica ce poate fi revazuta sau participarea aproape ca actor in mijlocul unui film.


img_22092016_093057_hdr


Acest suport poate fi instalat pe orice tip de trepied (ceva mai robust) sau drona ce permite ridicarea unei greutati suplimentare. Noi l-am testat in cateva ocazii, imaginile fiind spectaculoase. Pentru a viziona am folosit ochelarii VR de la Kmax, produs cu un raport calitate/pret foarte bun.

Concluzie:

Avem in fata mijlocul de transformare a realitatii si o viziune a ceea ce va reprezenta filmarea in viitor. Pasul important facut de acest suport ne transpune intr-o lume unde nu exista limita ecranului. Realitatea virtuala si cea augmentata vor dicta actiunile noastre si modalitatea de interactiune. Calitatea Panoera 360 este foarte buna, fiind construit robust si usor de asamblat. Greutatea vine atunci cand montezi/demontezi camerele si transferarea informatiei din cele 6 carduri de memorie. Setarile eficiente ale camerelor precum si editatea foto/video dicteaza calitatea materialului rezultat. Cert este faptul ca internetul se umple de filme realizate 360 din ce in ce mai bune si spectaculoase.

*Testul a fost posibil cu sprijinul partenerilor www.gnex.ro

*Disponibil pe www.shop.namstare.ro



Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *