Schiorul Marcel Hirscher aproape de tragedie din cauza unei drone

In urma cu ceva timp am discutat despre folosirea dronelor in sporturi sau pentru evitarea avalanselor ( http://namstare.ro/2015/12/11/gopro-pregateste-lansarea-unei-drone-pe-nume-karma/  sau http://namstare.ro/2015/10/29/folositea-dronelor-in-scopul-preintimpinarea-avalanselor/), dar acum vine si vestea trista cu privire la folosirea acestor dispozitive in locuri populate. Fiind tehnologii destul de noi, cu multe componente in miscare si firave in fata fenomenelor naturii, mai dau rateuri care se pot transforma in tragedii.


marcel


Asa se face ca in timpul slalomului din Madonna di Campiglio o drona ce filma cursa marelui schior Marcel Hischer a cazut foarte aproape de acesta. Austriacul este cunoscut pentru castigarea titlul de Cupa Mondiala in ultimele patru sezoane,  doua slalomuri usiase si trei slalomuri din 2012 pana in prezent.


151223114841-marcel-hirscher-drone-super-169


A fost la un pas de tragedie, drona cazand foarte aproape de acesta in timp ce cobora in viteza. Era operata de la distanta si il filma, cand a scapat de sub control. Marcel a declarat dupa nefericitul eveniment ca nici nu a observat tragedia care era pe cale sa se intample. A terminat cursa pe locul doi in ciuda acestor evenimente. Cand toata lumea se uita dupa Mos Craciun, in Italia doar dronele mai cad din cer. FIS si-a declarat consternarea si printr-un comunicat oficial:

http://www.fis-ski.com/alpine-skiing/news-multimedia/news/article=drone-incident-madonna-campiglio.html

In Austria si Elvetia folosirea dronelor in cadrul evenimentelelor majore este strict interzisa, dar in Italia este inca permisa, fapt care a dus la producerea acestui incident. In urma acestei intamplari, autoritatile promit ca reglementarea dronelor sa fie drastica si folosirea acestora va fi posibila doar cu autorizatii speciale.

In Romania este reglementata folosirea dronelor prin Ordinul nr.8/2014, pe care va invit sa il rasfoiti mai jos:

http://lege5.ro/Gratuit/gm4dqmzwhe/ordinul-nr-8-2014-pentru-stabilirea-conditiilor-de-operare-in-spatiul-aerian-national-a-aeronavelor-civile-motorizate-fara-pilot-la-bord


*sursa: www.youtube.com


Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *