Fun, but safe! Da, se poate…

Investim in echipamente performante, casti, protectii, sisteme de localizare si cu toate acestea in fiecare an auzim de accidentari si oameni prinsi de avalanse. Da, tehnologia ne ajuta acum sa ajungem in locuri greu accesibile, sa fim mai spectaculosi la sarituri si modalitati de filmare, dar nu elimina 100% riscul.


whatski@melodySky


Nu scapam niciodata de risc indiferent de echipamentele de siguranta de care dispunem si cred ca din acest motiv „adrenaline junkies” iubesc sporturile de iarna. Tocmai acel element de pericol atrage la practicarea lor. Totusi, ce putem face pentru a scadea din riscuri, dar sa ne putem si putem bucura de adrenalina? 

Asigurarea, e un subiect sensibil, dar cu totii suntem de acord ca in caz de accidente te poate scoate din necaz. Inainte de a pleca in excursie la zapada, ia-ti o polita de asigurare. Bine este sa citesti si scrisul mic care detaliaza genul de traume ce sunt acoperite de polita. Bine este sa te interesezi ce fel de asigurari sunt valabile pentru zona unde vei merge la schi, ce iti pot oferi si de unde le poti achizitiona. Nu ar fi indicat sa fii cu piciorul rupt in varful muntelui si transportul cu elicopterul pana la spital sa te coste 1000 euro. Aud amici si apropiati care achizitioneaza polite de asigurare ieftine,dar care nu iti asigura prea multe situatii. In acest caz as spune ca e inutila. 


extreme-skier


Totodata, ca sa minimizezi riscurile ar fi bine sa te informezi inainte sa te arunci cu capul inainte in zone nestiute. Ai la dispozitie situri dedicate pasionatilor off-piste, site-uri unde poti verifica pericolul de avalansa sau echipele de ajutor montane care iti vor oferi informatii si sfaturi pentru a preintimpina accidentele. 

Filmuletele cool de pe youtube iti pot da acel imbold sa ajungi sa faci lucruri noi si dificile pentru nivelul tau, dar trebuie sa ai in vedere ca acesti profesionisti sunt ajutati de ani de experienta, echipamente profesionale si echipe care vegheaza la siguranta lor. Este mare diferenta intre o filmare si ce putem face in realitate.


ski-insurance_1770570c


Grupurile montane si asociatiile dedicate acestui gen de activitate organizeaza constant exercitii care simuleaza avalansele, caderile in crevase sau alte situatii periculoase. Rezultatul acestor simulari aduna informatii pretioase pe care e bine sa ti le insusesti. Iti vor fi cu siguranta de folos.

Nu in ultimul caz, apelarea la un specialist este masura cea mai la indemana ce trebuie urmata. In cazul in care optam pentru schiul off-piste esential este sa stie cineva traseele de urmat si locurile periculoase. Nu te poti baza numai pe aplicatiile mobile sau GPS pentru aventurile din afara zonelor special amenajate. Calauzele sau oameni ai locului vor sti exact ce trebuie facut in salbaticiune.


SafeVScary-®andyparant.com2014-1024x684


Distractia si aventura trebuie combinata cu siguranta pentru a profita de o vacanta reusita!

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *