Telefonul, bataia de cap a schiorului

Viata pe partie este grea si pentru schiori, dar mai ales pentru echipamentele acestora. De la bete rupte, casti sparte, manusi pierdute la telefoane si camere foto/video ce au de suferit la fiecare cazatura. Din experienta nu trece sezon fara ceva ecran spart (bilant personal: 2 ecrane de telefon, un mp3 cu ace de brad in el si camere sport avariate).


broken display


Cum se intampla acest lucru?

In primul rand buzunarele si locurile de depozitare joaca un rol important, fie ca mergi in telescaun sau ai parte de o cazatura epica. Fizic, acestea nu pot rezista la impact si din cauza temperaturilor scazute plasticele devin casante. Nici rucsacul nu ofera o protectie suficienta pentru gadgeturile luate pe partie. Incepatorii sunt predispusi la accidente si atentia lor este focusata pe partie, asa ca toate accesoriile raman pe locul doi.


CAT_telefon2


Ce e de facut?

Bine ar fi sa folositi buzunare neutre la pozitie sau protectii pentru telefoane. Sunt huse sau borsete speciale pentru aparatura tehnica cu rezistenta la impact sau condens. Telefoanele rezistente la apa si soc sunt bine venite, ele fiind eficiente in altfel de situatii. Stai linistit, cand vei fi numit „Dorel”, dar telefonul tau va supravietui in detrimentul unuia scump. Tot din categoria protectiilor recomand rucsacii cu spuma speciala si buzunare impermeabile pentru protejarea electronicelor. Sunt o investitie care pe termen lung se dovedeste a fi rentabila. 


backpacks-freeride-freerider-26-46742-strong-blue55eff13f70e18_1200x2000


Siguranta si localizare

Nu trebuie sa eliminam factorul de protectie oferit de mijloacele mobile de comunicatie si localizare. Pot fi esentiale in situatii critice sau accidente. Pozitionarea lor in buzunare aproape de corp poate produce mult rau in timpul cazaturii, fiind obiecte dure cu diverse componente ascutite. Avem la indemana gadgeturi specializate, rezistente la uzura, soc si intemperii. E de preferat evitarea folosirii telefoanelor sau electronicelor obisnuite, fiind construite pentru  medii de utilizare normale.


*sursa: www.youtube.com


Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *