Cum ne protejam de umezeala si capriciile vremii?

Nu cred ca este cineva care a fost pe munte si a fost binecuvantat doar cu vreme frumoasa si soare. De cele mai multe ori infruntam natura si toanele sale. Ploaie, viscol, vant sau ceata, sunt cateva fenomene prezente oriunde ai merge. Nu le putem evita sau anticipa si de aceea este bine sa fim mereu pregatiti.


images


Nu e un sentiment placut sa fii ud in combinatie cu temperaturi scazute. Efectele pot fi fatale sau ne pot lasa cu sechele grave. Inconfortul creat de vremea nefavorabila ne poate strica vacanta perfecta. 


10-suprafete-textile-2


Solutia optima pentru protectia contra apei consta in echipament impermeabil specializat, cu izolatie contra frigului. Vorbim de jachete, first layer, polare si incaltari adecvate. Dar ce sa faci cand nu ai un buget pentru aceste solutii costisitoare si vrei sa incerci totusi o iesire pe munte. Cel mai simplu si eficient ar fi sa folosesti o solutie care impermeabilizeaza echipamentele mai putin eficiente. Acestea vin sub forma de spray, cu aplicare rapida si simpla. Nu va ganditi ca este permanenta, dar pentru moment este ideala si ieftina. Producatorii pun la dispozitie o gama larga de produse, cu specific pentru orice tip de material. Pentru textile, piele sau alt gen de poliester.


hqdefault


Cum procedam si functioneaza acest gen de produse?

  • Materialele pe care dorim sa le impermeabilizam trebuie sa fie curate si uscate in momentul pulverizarii cu spray.
  • Trebuie folosit un produs specific pentru tipul de material pe care dorim sa il impermeabilizam.
  • Se va aplica pe toata suprafata, in special trebuie insistat in zona buzunarelor si a fermoarelor.
  • In urma uscarii se produse un strat pe suprafata hainelor sau a incaltamintei care face ca apa sa alunece mai usor si sa nu patrunda in interior.
  • Ajuta si pentru protectia razelor UV, actionand contra decolorarii si contribuie la mentinerea articolului vestimentar in conditie buna mai mult timp.
  • Trebuie urmarit modul de actionare si termenul pentru care este indicat sa le folositi. Este o solutie temporara si trebuie utilizat ori de cate ori este nevoie.

Este de preferat sa folosim acest gen de produse deoarece ne pot scuti de cheltuieli inutile si umezeala. Patreaza bariera termica, pastreaza apa la suprafata si permit aerului sa circule, precum membranele gen Goretex. Daca in trecut existau tot felul de metode complicate,  creme si uleiuri, ce produceau tot felul de efecte adverse, acum e mult mai simplu. Gasiti aceste produse in mai toate magazinele de profil la un pret accesibil. Atentie la indicatiile producatorilor si modul de actionare.


rain-01


Acest gen de produse ne permit sa ne bucuram de vacanta la munte in conditii optime de temperatura si umezeala in ciuda vremii schimbatoare, astfel ca nu vom mai fugi la primul semn de ploaie.


droplets-lcommon2a


Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *