Everestul cucerit cu placa de snowboard

Nu stiu cati dintre voi v-ati gandi doar la asa ceva. Dar s-a intamplat ca cineva sa coboare celebrul munte cu placa de snowboard. Marco Siffredi este primul om ce a facut aceasta coborare impresionanta.

Cu o altitudine de 8 848 m, a reprezentat dintotdeuna cea mai mare provocare pentru alpinisti si iubitori de aventura. Marco a reusit acest lucru in 2001, coborand integral muntele. Vestea trista vine la a doua incercare in 2002, cand acesta incerca o trasa mult mai grea, acest lucru aducandu-i sfarsitul. Incercarea sa de a pacali moartea a doua oara nu a fost cu succes.


marco-siffredi-snowboarding-summit-steep-everest (1)


Nascut in Chamonix, cu muntele in sange, acesta a incercat de mic snowboardul extrem. Dupa cucerirea unor zone celebre ca Aiguille du Midi, prima coborarea a Tocllaraju (6,032m) din Peru sau Dorje Lhakpa (6,988m) din Nepal, acesta si-a indreptat privirea catre Shishapangma si Everest.

Dupa prima coborare reusita in 2001, acesta se ambitioneaza sa incerce Hornbein Couloir, mult mai abrupta si periculoasa. Pe 8 septembrie 2002, acesta incerca sa urce muntele in conditii extreme, cu ninsori abundente, iar altitudinea de peste 8 000m ia secat ultimele puteri. Ultimele sale cuvinte au fost „Adio”, spuse catre prietenul sau Yann Giezendanner.


everest-records-675x507


O data ajuns in cel mai inalt punct la 8 848m numit si Zona Moarta, cu o ascensiune care a durat de trei ori mai mult si zapada proaspata,  Marco a inceput coborarea, in ciuda rugamintilor de a renunta. A fost vazut pentru ultima data aventurandu-se in cea grea coborare incercata vreodata.


unnamed


Acest personaj este fascinant, iar povestea sa poate reprezenta un subiect de film. Muntele trebuie tratat cu respect, iar natura nu ne iarta daca incercam sa ii depasim limitele. Incercarea sa ramane in memoria snowboardarilor din toata lumea.

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *