Avem coarne si nu aripi, suntem doar oameni!

Saptamana trecuta un eveniment nefericit a tulburat linistea de la Ski Resort Transalpina. Un schior experimentat, bun cunoscator al zonei, dar probabil sub efectul adrenalinei si entuziasmului a decis sa continue traseul pe langa partie unde zapada era afanata. Rezultatul a fost unul tragic, acesta lovindu-se puternic de un ciot de lemn ascuns. Schiurile sale fiind prinse de crengile cazute si viteza neadecvata a provocat cel mai tragic eveniment intamplat pana acuma la SRT.


No-Skiing-Web


Echipele de salvare au intervenit prompt, dar impactul puternic a provocat lezini incompatibile cu viata. Circumstantele accidentului sunt clare, de vina fiind in principal viteza si accesul in zona din afara partiilor amenajate. Schiatul freeride se practica in conditii speciale, cu echipament corespunzator si la o viteza adecvata pentru a putea evalua corespunzator obstacolele intalnite. Anul acesta a fost unul atipic din punct de vedere al temperaturilor si nu a favorizat practicarea schiatului off-piste (zapada insuficienta, consistenta variabila, temperaturi ridicate, apoi scazute ce au favorizat inghetul). Toate aceste conditii pot conduce la declansarea avalanselor acolo unde zapada a cazut in cantitati mari, iar acolo unde a fost spulberata poate pacali riderul, dandu-i impresia ca e strat considerabil, desi realitatea e alta.


20160213_094554


Intamplarile nefericite petrecute recent (accidentul lui Michael Schumacher sau cel al lui Serban Huidu) ar trebuie sa fie subiecte de gandire in eventualitatea in care veti decide sa va riscati viata pentru adrenalina. Muntele nu te iarta si natura ne taxeaza fiecare miscare gresita. Siguranta si precautia trebuie sa fie primordiale in orice tip de sport sau activitate ai incerca!

Campaniile de prevenire si avertizare, alaturi de sfaturi cu privire la siguranta pe munte si in sport sunt importante si trag un semnal de alarma pentru toti pasionatii, indiferent de nivelul de pregatire.

Corpul uman este o masinarie extrem de fragila, tocmai de aceea este bine sa va evaluati aptitudinile si sa nu va aventurati pe segmente unde nivelul de pregatire este necorespunzator.

Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *