Turisti blocati deasupra ghetarului Mont Blanc

Un incident neplacut s-a intamplat joi seara deasupra Alpilor francezi.

110 turisti au ramas suspendati in instalatiile de transport pe cablu care functioneaza deasupra ghetarului Mont Blanc. Nefericitul eveniment s-a petrecut in jurul orei 4 p.m., iar actiunile de recuperare a persoanelor blocate au fost suspendate la lasarea serii din cauza conditiilor meteo, urmand ca acestea sa fie reluate in aceasta dimineata. Astfel 45 de turisti si-au petrecut noaptea blocati deasupra ghetarului in conditii de frig pronuntat.


_91073449_francemontblanc4640916


In recuperarea turistilor ramasi blocati la mare inaltime au fost angajate patru elicoptere si echipe de salvare din Italia si Franta.

Blocarea instalatiilor s-a produs din cauza incurcarii cablurilor care transporta telegondolele, insa autoritatile transmit asigurari ca nu exista motive de ingrijorare, intrucat echipele de interventie sunt pregatite si vor asigura transportarea tuturor turistilor in siguranta la sol.


_91073446_b639f6c7-fdab-4232-a275-fa55948f87cc


Sistemul de telegondole Panoramic Cable Car este amplasat la mare inaltime si face legatura intre Franta (varful Aiguille de Midi al vestitului Mont Blanc – 3,842m inaltime ) si Italia (Pointe Helbronner, 3,462m inaltime).  O calatorie cu Panoramic Cable Car dureaza in mod normal 35-40 minute si ofera o priveliste uimitoare asupra zonei, astfel incat multi turisti sunt atrasi de acest mijloc de transport.

Stire in curs de updatare.


*sursa : www.youtube.com


Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *