Dronele ar putea inlocui in viitorul apropiat forta de munca umana

Supranumite „Ochii din cer„, au ajuns tehnologic sa depaseasca orice asteptari. Este un domeniu cu crestere exploziva, aparand pe piata de la o zi la alta drone din ce in ce mai performante. O stire recenta arata chiar folosirea pilot pentru transferul de pachete din partea unui mare operator. Idei au fost si in sensul preintampinarii avalanselor, salvarii de vieti omenesti sau constructii.


atlas_Hk-jVH0Z@2x


Un lucru insa stim sigur, acest sector se dezvolta indiferent ca ne gandim la cele militare, comerciale destinate pentru filmari profesioniste sau home use. Calitatea materialelor si pretul din ce in ce mai mic le face accesibile tuturor entuzistilor care pana acum vedeau ca un domeniu exclusivist, destinat profesionistilor.

Daca pana acum erau folosite in scop recreativ, o veste apare din partea corporatiilor care au in plan sa le foloseasca pentru a scuti din forta de munca ce implica oamenii. Un studiu recent arata ca aceste echipamente vor inlocui intr-un viitor apropiat un segment de aproximativ 127 miliarde de dolari, reprezentat de servicii sustinute pana in prezent de oameni.



635715354693924986-robot5


Dronele ar putea fi folosite in domenii precum siguranta, filmari aeriene, constructii si cum aminteam mai sus plasarea de colete la domiciliu. Companiile ce investesc in dezvoltarea de noi tehnologii au in plan sa inlocuiasca eroarea umana o data cu cresterea sigurantei si aparitia noilor generatii de drone.

In Romania acest sector creste usor, dar sigur. Apetitul romanilor pentru tehnologie este mare, asa ca ne asteptam sa vedem o folosinta in domenii utile pentru generatiile de drone destinate profesionistilor. Un lucru e cert, o filmare din aer cu aceste echipamente este net mai ieftina decat inchiriatul unui elicopter. Ramane de vazut cat de sigure vor deveni pentru zbor, cat de pasionati si profesionisti vor fi operatorii, dar si o legislatie buna in domeniu.


*sursa: www.youtube.com


 

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *