Casca desprinsa din filmele cu IronMan vine de la Intelligent Cranium

S-a discutat de multe ori despre casti moto inteligente, care mai de care mai bune. Ei bine, o alternativa vine din partea Intelligent Cranium Helmets cu un concept spectaculos.


Screenshot-3


Ce stie sa faca de este asa inteligenta:

  • Prevazuta cu doua camere pentru a vedea ce se intampla in spate
  • Doua ecrane LCD transparente, pentru a nu incomoda prea mult raza vizuala
  • GPS integrat si conectivitate prin Bluetooth

Screenshot-11-1024x576


  • Atentionare in caz de accident
  • Poate cea mai traznita caracteristica din pachet este panoul de incarcare solara

Cele doua ecrane LCD iti ofera un fel de realitate augmentata cu informatii despre ce se intampla in jurul tau. La fel ca si Jarvis din celebra serie de filme, aceasta casca inteligenta se mandreste cu propriul creier mecanic facut special pentru acest proiect.

Panoul solar, conectat mereu la o baterie de incarcare de mare capacitate mareste autonomia acestor sisteme, facand din aceasta casca partenerul perfect pentru drumurile lungi de unul singur.


Screenshot-14


Sonorizarea integrata ne scapa de mijloacele alternative, adesea greoaie si cu hibe de functionare. Doua boxe stereo conectate la calculatorul central aduce muzica sau apelurile, chiar si video mai aproape de noi.

Vorbeam intr-un articol anterior despre un gadget ce ajuta la reglarea luminii prin vizor. Si aceasta casca se bucura de acest aspect important, permitand schimbarea acestuia in functie de mediul prin care ne deplasam.


Screenshot-15


Tot ce putem spune este ca viitorul si ceea ce ni se parea SF pana acum putin timp, pare sa se schimbe. Tehnologia va acapara usor, usor si lumea moto permitand mijloacelor inteligente sa ne ghideze mai usor plimbarile. Unii insa vor ramane la clasica tura in care doar vantul si sentimentul libertatii sa-ti ghideze motocicleta. Astfel granita tehnologiei mai are de asteptat ceva timp pana sa devina o rutina in viata noastra pe doua roti.


*sursa: www.youtube.com


Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *