Xiaomi Mi Band 2 – review

Intr-o era in care ne grabim din ce in ce mai tare sa ne indeplinim taskurile sau suntem pur si simplu pe fuga, avem din ce in ce mai multa nevoie de gadgeturi care sa ne usureze viata. De la aplicatii care ne amintesc sa bem apa la aplicatiile care ne contorizeaza caloriile din farfurie, toate ne furnizeaza informatii importante care, impreuna cu o dieta fara excese contribuie la un mod de viata echilibrat.



De vreun an incoace, de cand a explodat piata bratarilor de fitness, am tot cochetat cu mai multe modele de trackere de acest gen, insa niciuna nu m-a multumit pe deplin. Ei bine, acum a sosit momentul sa ma declar multumita.

Ce model de bratara m-a impresionat in ultima vreme? Raspunsul vine repede si cu entuziasm: Xiaomi Mi Band 2. Aceasta preia din functiile Mi Band  si Mi Band 1S, insa vine cu un nou display Oled si cu afisaj simplu, dar care iti arata toate notificarile importante: mesaje, apeluri, notificari FB, etc. (Lista notificarilor poate fi customizata din aplicatia speciala din telefon).


xiaomi-mi-band-2-notfication-icons


Trecem repede prin detalii tehnice pentru ca sunt importante si apoi va povestesc cum ma ajuta pe mine zi de zi.

– Model unisex, dimensiuni: 4.03 x 1.57 x 1.05 cm; Bratara: 23.5 x 1.05 cm

– Materiale: plastic si aluminiu.

– Greutate: 7 gr – nici macar nu se simte cand o porti;

– Display eficient OLED cu display 0.42 inch;

– Conectivitate Bluetooth 4.0;

– Acumulator litiu-polimer 70 mAh cu o autonomie de pana la 20 de zile; timp incarcare: ~3 ore;

– Accelerometru si senzor pentru ritm cardiac;

– Aplicatia dedicata: „Mi Fit” disponibila in App Store si Google Play; compatibilitate: Android 5.0+ si iOS 7.0

– Waterproof IP67 – rezista 30 minute la adancimi de pana la 1m (nu este recomandata folosirea ei in scufundari);

– Bratara se poate schimba in functie de preferinte: din plastic sau din metal;


xiaomi_mi_band_lederarmband_6


Vrei sa stii cati pasi ai mers in fiecare zi? Cati kilometri ai parcurs? Cate calorii ai consumat? Prin functiile de baza ale bratarii Xiaomi Mi Band 2 poti vedea aceste informatii dintr-o singura privire, atingand ecranul bratarii.

Prin simpla sincronizare cu aplicatia din telefon, poti aduna informatii importante cu privire la nivelul de activitate pe care il ai si poti astfel sa iti stabilesti un plan pentru a-ti depasi limitele.

Bratara din TPU – poliuretan termoplastic – un material foarte usor, rezistent la uzura (abraziune) si la fortele de forfecare, friendly cu pielea, care in conditii normale nu este afectat de actiunea grasimilor. Totodata, poliuretanul termoplastic isi conserva proprietatile chiar si la temperaturi foarte mici, asa ca te vei putea bucura de avantajele acestei bratari practicand sporturile de iarna preferate.


xiaomi-mi-band-2-specs


Una din functiile importante pentru mine este cea de monitorizare a somnului. Astfel am aflat ca in aceasta perioada dorm profund aproximativ 2 ore pe noapte, in timp de somnul de veghe ajunge pana la 5 ore, ceea ce imi da de inteles ca ar trebui sa fac ceva pentru a-mi creste calitatea somnului. Totodata, pentru ca uneori am tendinta de a da telefonul pe Snooze dimineata, bratara mea Xiaomi Mi Band 2 imi da trezirea prin vibratii. Tot prin vibratii imi da de veste ca imi suna telefonul (imi e util mai ales atunci cand telefonul e in geanta, iar eu sunt in spatii zgomotoase).

O alta notificare importanta pe care aceasta bratara o pune la dispozitie este reminderul privind miscarea sau mai bine zis starea de „intepeneala”: daca ai stat mai mult de o ora si nu te-ai miscat dintr-un loc, aceasta va vibra si iti va arata un omulet care se ridica de pe scaun, semn ca e sanatos sa te mai misti din cand in cand. Toate notificarile sunt intuitive, astfel ca nu este nevoie sa citesti manual cu instructiuni.


img_05112016_115226


Bratara Xiaomi Mi Band 2 vine la pachet cu un incarcator special si o bratara neagra din TPU, insa aceasta poate fi customizata dupa preferintele utilizatorului, Xiaomi punand la dispozitie o gama variata de curele.

Concluzia: Bratara Xiaomi Mi Band 2 a devenit imediat un gadget de care nu ma despart decat atunci cand trebuie sa o incarc. In rest merge cu mine peste tot, iar informatiile pe care mi le pune la dispozitie imi sunt de mare ajutor in stilul meu de viata.

*Disponibila cu livrare imediata pe AICI

 

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *