Instalatiile pe cablu fac victime in Gulmarg (India)

Cel putin sapte persoane si-au pierdut viata in cursul zilei de ieri in Gulmarg, una din cele mai renumite statiuni din India, dupa ce cablul de la instalatia de telegondole s-a rupt. Desi vremea era neprietenoasa si vantul batea tare, activitatea instalatiei pe cablu nu a fost sistata, lucru care a provocat o tragedie. Se pare ca un copac s-a rupt peste cabluri, ce a dus la prabusirea cabinei. Toti turistii din cabina au murit pe loc la impactul cu solul, patru din cele sapte victime fiind membri ai aceleasi familii (doi adulti si doi copii). 



In recuperarea celorlalti 150 turisti prinsi la inaltime au intervenit echipajele de salvare, armata, ghizi montani si voluntari. Primii care au ajuns la victimel au fost alti turisti pe ATV-uri care au incercat sa ii salveze, dar fara succes. 



Gulmarg este una din cele mai renumite statiuni montane din India si Asia, fiind apreciata pentru sporturile de iarna care pot fi practicate aici pana tarziu in primavara. Situata la poalele muntilor Himalaya, aceasta este preferata de iubitorii de schi, snowboard, heli-ski, dar si pentru drumetii si mountain bike. 

Ramane de vazut cine va raspunde pentru decizia de a nu inchide instalatiile, desi conditiile meteo impuneau acest lucru. 

sursa: http://www.hindustantimes.com

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *