Red Bull X-Alps – anduranta, strategie si extrem

Red Bull X-Alps, una din cele mai dificile competitii de aventura organizata de Red Bull a inceput ieri, fiind anul acesta la a opta editie. Startul a fost dat la Salzburg, unde 31 de participanti au inceput sa parcurga traseul lung de 1138 km pana la Monaco, prin traversarea Alpilor prin 7 puncte de control localizate in 7 tari diferite, inclusiv Slovenia (care este pentru prima oara in istoria acestei competitii inclusa in traseu).


De-a lungul anilor, cursa a atras o multime de aventurieri dornici sa isi testeze limitele. Pentru a putea lua parte la competitie, participantii nu numai ca trebuie sa aiba o conditie fizica foarte buna, dar trebuie sa aiba si experienta in paragliding si catarare.

Ei vor parcurge traseul atat mergand, urcand, dar si zburand, iar miscarile lor pot fi urmarite de catre sustinatori prin tehnologia Live Tracking. Intrucat conditiile meteo sunt schimbatoare in Alpi, strategiile participantilor trebuie modificate constant, de aceea ei sunt insotiti de un suporter care ii ajuta cu planificarea, cu nutritia si cu tot ce mai au nevoie acestia pentru a face fata competitiei.

Anul acesta avem participanti si din Romania in persoana lui Toma Coconea, care in acest moment (03 iulie, ora 4:50) s-a detasat de restul concurentilor, avand un avans considerabil. El se afla in Goldeck unde asteapta ca vremea sa ii permita zborul.



Traseul participantilor si parcursul acestora pe durata intregii competitii poate fi urmarit LIVE aici.

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *