Regele Mihai a fost unul de-al nostru…Sa se odihneasca in pace!

O personalitate marcanta in istoria Romaniei, Regele Mihai nu a fost doar o figura impozanta a Casei Regale, dar si un adevarat pasionat de sporturi si gadgeturi ale vremii. Majestatea Sa era un suflet cu o personalitate puternica, liber in gandire, care indiferent de sezon sau tara de resedinta, cauta mereu aventura si adrenalina, dupa cum el insusi povestea in reportaje sau dupa cum povesteau oamenii simpli care au avut ocazia sa il cunoasca in ipostaze de om normal, manjit de vaselina pana la coate sau reparand masini in atelierul sau alunecand pe partii impreuna cu Regina Ana.



Fie ca vorbim de munte, mare sau aer, Regele Mihai a incercat mereu ceva nou si se arata interesat de tehnologie si inginerie. Orele petrecute in aer, atent consemnate sau drumurile in natura cu mult iubitele sale vehicule Jeep stau dovada pentru generatiile ce vor veni ca Regele era cu adevarat un om impresionant.

Iarna, Regele isi petrece vacantele in Elvetia sau la Sinaia unde nu rata nicio ocazie sa schieze alaturi de Regina Ana. Sustinut inca de mic de familie in toate activitatile in care se implica, Regele ajunsese sa iubeasca iarna si muntele, iar aceasta pasiune a fost transmisa si Reginei.



O alta pasiune pe care Regele Mihai a nutrit-o de-a lungul vietii a fost cea pentru masini. Acesta era pasionat de masinile robuste, care ii permiteau sa conduca pe macadam, dar si de cele care prindeau viteze impresionante pentru vremea respectiva. Colectia sa de masini era una impresionanta:  Ford, Jaguar, Delahaye, Bentley, Lincoln, Buick, Mercedes, Cadillac, Opel, Volvo, Lancia, Alfa Romeo sau Jeep, toate fiind conduse si reparate atunci cand era cazul chiar de Majestatea sa. Pe langa faptul ca ii placea sa le conduca, acesta era binecunoscut si printre participantii la raliuri. Acesta facea parte din marea comunitate a competitorilor in astfel de curse, dar si din comunitatea pasionatilor de piese de schimb pentru autovehicule.



Pe langa masini, Regele Mihai iubea si avioanele, acesta fiind un pilot desavarsit. A lucrat pentru William Lear, proprietarul companiei aeriene Lear Jets and Co din Geneva, pentru care facea zboruri de incercare pentru verificarea instrumentelor de pilotaj. Uneori venea chiar cu avionul la domeniul de la Savarsin, iar locuitorii erau fascinati de acrobatiile pe care le facea pe cer.

Dumnezeu sa il odihneasca!

 

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *