Winter is coming! Starea partiilor pentru vacanta de 1 decembrie

Prognoza meteo se arata destul de promitatoare zilele acestea in ceea ce priveste stratul de zapada, fiind anuntat un cod galben de precipitatii care la munte se traduce prin zapada in strat abundent, viscol si temperaturi negative. Aceste vesti vin numai bine in contextul mini-vacantei de 1 decembrie, astfel incat cei care si-au rezervat din timp cazare la munte au tras lozul castigator pentru ca vor putea sa dea prima tura din acest sezon.



In Poiana Brasov amenajarile partiilor au inceput de cateva saptamani, iar temperaturile scazute din ultima saptamana a permis administratorilor sa porneasca si instalatiile de zapada artificiala. Zapada cazuta in cursul zilei de ieri suplimentata de cea artificiala permite coborarea pana jos la telegondola, ceea ce ma duce cu gandul ca in aceasta mini-vacanta instalatiile vor fi deschise, mai ales ca gradul de ocupare din Poiana este de aproape 100%.



La Sinaia partiile nu sunt deschise inca, se lucreaza la amenajarea acestora, iar autoritatile vin cu doua vesti bune pentru sezonul acesta: 1. Tarifele raman aceleasi ca anul trecut (pot fi consultate aici) si 2. la cererea publicului, pe parcursul sezonului de schi, pornirea instalațiilor se va face cu o oră mai devreme, adica de la ora 8:00.



Arena Platos se pregateste si ea de deschidere pe 1 decembrie, iar primul eveniment intitulat GetUnited  va reuni iubitorii de zapada in jurul unor activitati distractive: Jam Session Ski & Snowboard Jibbing. Totodata se va da startul petrecerilor de la apreski cu DJ STF, DJ FunkyDrop. Mai multe detalii aici.



La Ski Resort Transalpina lucrarile sunt in toi, a fost amenajat drumul de acces si o parte din parcare, lucrarile fiind sistate din cauza conditiilor meteo. Momentan se lucreaza la restaurant si partea de instalatii sanitare. Autoritatile asigura ca de indata ce temperaturile vor permite, vor incepe sa functioneze si instalatiile de zapada artificiala. Toamna aceasta a fost asfaltat si drumul dinspre Voineasa pana la Obirsia Lotrului.



La Straja anul acesta va fi inaugurat un nou telescaun care va face legatura intre cabana veche si Varful Mutu (1.737 m), ceea ce va permite schiorilor sa poata folosi trei dintre cele mai bune partii din zona: Lupului, Canal și Mutu. Astfel schiorii vor putea folosi cei 25 km de partie din domeniul schiabil Straja. Tot aici va fi amenajata si o zona speciala pentru snowboarderi in zona partiei Canal.



Partiile de la Madaras vor fi deschise cel mai probabil la mijlocul lunii decembrie.



In Rarau, dupa multi ani de asteptare, partia a fost ajuns la un stadiu de finalizare de aproape 99.9%, insa nu are inca un operator care sa o administreze. Contractul urmeaza a fi semnat in viitorul apropiat si speram ca anul acesta, vom avea un prim sezon la Campulung Moldovenesc.

Puteti urmari camerele live pentru a va face o parere despre starea vremii si a partiilor  >>>>>> aici

Cam acestea sunt informatiile pe care le detinem pana la acest moment. Pe masura ce mai aflam informatii noi va dam de veste aici sau pe Facebook. Share si cu noi daca aveti infos despre alte partii pe care nu am apucat sa le includem in material.

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *