Start sezon de schi – prima oprire Poiana Brasov

Premisele pentru noul sezon de iarna sunt cum nu se puteau mai bune. Temperaturile scazute si precipitatiilecazute din abundenta au creat conditiile ideale pentru practicarea sporturilor de iarna. Pasionatii bat de ceva vreme cararile din Fagaras, iar odata cu luna decembrie una cate una partiile au inceput sa se deschida si asteapta schiurile si placile sa toace zapada cazuta din belsug.



Poiana Brasov este de ceva timp un etalon pentru Romania in materie de organizare si conditii pentru sporturile de iarna. Instalatiile de zapada artificiala produc zapada la greu, cele de urcare pe cablu au fost in revizie si acum sunt pregatite de functionare, armata de oameni implicati in organizare sunt la datorie. Sezonul a inceput in Poiana Brasov si isi asteapta turistii din toata tara, asa ca ne-am luat echipamentul si am plecat joia trecuta sa „inspectam” situatia la fata locului si sa va povestim cum a fost. Am preferat in afara weekendului ca sa prindem liber, sa evitam aglomeratia de pe Valea Prahovei si sa putem sa ne dam de la prima gondola pana la ultima, fara a sta la coada. L-am pescuit pe Matei  de la Hai cu tata si ne-am bucurat de o zi extraordinara la zapada.



Spre surprinderea noastra conditiile si premisele au fost excelente, zapada buna mai ales in zona superioara, temperaturi scazute si peisaje de basm. Soarele a lipsit de pe cer, dar vremea a fost numai buna de dat, mai ningea din cand in cand, am prins un pic de ceata, asa ca pauza am facut doar la pranz sa mancam la cabana Postavaru.



Pofta fiind mare, turele de coborare s-au desfasurat in cascada, perioada de respiro fiind pentru scurtele filmari si poze. Partiile acoperite bine de zapada au oferit un suport excelent pentru schi, toata ziua a nins, iar instalatiile pentru producerea zapezii artificiale au functionat la capacitate maxima.

Binemeritata pauza de pranz ne gaseste traditional la cabana Postavaru, unde mirosul mancarii atrage schiorii intr-un loc rustic inconjurat de brazi plini de zapada si fețe fericite.

Cum nici o mie de cuvinte nu fac cat o poza, acestea impreuna cu filmele vorbesc de la sine despre ziua ce s-a desfasurat perfect intr-o luna de decembrie.

Ziua s-a incheiat perfect cu o filmare a cetatii Rasnov la asfintit intr-un contrast de alb si negru.

sursa: Dronafoto



Preturile pentru skipass au ramas ca cele de anul trecut, ceea ce este un lucru bun pentru iubitorii de zapada: 

De la ora 11 – 110 LEI

De la ora 13 – 80 LEI

De la ora 14 – 60 LEI

4 ORE (din momentul cumpararii) – 100 LEI

1 ZI  – 145 LEI

Puteti consulta preturile complete aici.

Daca ma intrebati pe mine, a fost o zi perfecta pentru prima tura din sezon si asta pentru ca am ales sa plecam in mijlocul saptamanii cand totul e liber, de la partii la sosele, la restaurante etc. Chiar daca sacrificati o zi de concediu, va recomand sa alegeti o escapada din asta de o zi in care sa va dati pana va saturati.



Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *