Xiaomi lanseaza televizorul transparent – Mi TV LUX

In cazul in care credeai ca le-ai vazut pe toate, iata ca te-ai inselat. Acum 30 de ani, televizoarele erau de dimensiunea unei cutii si trebuia sa astepti 30 de minute pana se incalzeau lampile. Intre timp tehnologia a avansat atat de mult incat azi, Xiaomi a anuntat intrarea in productie de masa a primului televizor transparent – Mi TV LUX. Acesta afiseaza imagini care par „plutind in aer”. Mi TV LUX are un ecran transparent de la margine la cealalt, permitand spectatorilor sa vadă in partea cealalta.

Tehnologia MI TV LUX

Televizorul este subtire cat o foaie de sticla si este prevazut cu tehnologia OLED.

Spre deosebire de LED-urile obisnuite din televizoare, care sunt utilizate pentru a aprinde un afișaj LCD, pixelii unui televizor OLED se auto-luminează. Astfel elimina necesitatea iluminarii de fundal. In timp ce televizoarele conventionale necesita un panou din spate pentru unitatile de procesare, aceste elemente sunt integrate in suportul de baza al televizorului

Ecranul televizorului masoară 55 inci, cu o latime „ultra-wide” de aproximativ 5,7 milimetri. Ecranul este capabil să afișeze 1,07 miliarde de combinații de culori.

Procesorul este un MediaTek 9650 chipset cu peste 20 de algoritmi de oprimizare. Pentru software, Xiaomi a optat pentru MIUI TV 3.0.

Ca si functii, acet televizor include Dolby Atmos, AOD (Always-on Display), si o baza rotunda care contine toata tehnologia si porturile pentru accesorii.

Standul sau de baza este cilindric si are un design conceput pentru a se integra cu usurinta in orice incapere.

Televizorul transparent Xiaomi MI TV LUX va fi lansat în China la un cost de aproximativ 5.500 GBP. Va fi disponibil pentru cumpărare incepand cu 16 august.

Olgu

Have less! Do more! Be more!