DJI lanseaza RoboMasters S1 – robotelul educational cu inteligenta artificiala

Daca acum o luna DJI intra cu brio pe piata camerelor de actiune, iata ca ne mai face o surpriza si anunta lansarea robotelului RoboMaster S1 care este un produs educational cu inteligenta artificiala, menit sa initieze utilizatorii in lumea roboticii si a programarii. Gigantul producator a dedicat cativa ani cercetarii in domeniu, implicandu-se in China in una din cele mai mari competitii de robotica – RoboMasters, unde studentii construiesc si programeaza roboti care se lupta in arena. Acum, DJI lanseaza o versiune mai accesibila tuturor pasionatilor din acest domeniul – RoboMaster S1.

Acest robotel este compus dintr-o masinuta cu telecomanda prevazuta cu o camera si o platforma educationala DJI care contine echipamentele hardware si software. Este echipat cu 31 de senzori care ajuta la identificarea mediul inconjurator si se poate roti 360 grade multumita rotilor cu un design inteligent.

RoboMaster S1 preia din tehnologia folosita la dronele DJI, astfel incat poate raspunde la gesturi sau sunete, poate urmari obiecte (este dotat cu o camera de f2.4 si unghi de 120 grade), poate reda prin Wi-Fi in aplicatie ceea ce filmeaza. Ce e si mai marfa este faptul ca poate trage cu proiectile de gel. Acestea vin in forma mica, insa daca sunt tinute in apa cateva ore isi maresc volumul si capata o textura de gel. Nu sunt toxice, insa necesita ceva curatenie dupa utilizare.

RoboMaster S1 poate fi controlat atat prin aplicatie, dar si prin controller. Controllerul va fi disponibil separat, intr-un pachet care va contine si acumulator suplimentar, dar si rezerve de proiectile de gel.

Programarea acestuia se realizeaza super usor in Scratch 3.0 sau Python, permitand utilizatorului sa faca tot felul de manevre. Coordonatorul programului S1, Shuo Yang declara pentru Bloomberg ca spera ca ”Robotica sa devina un sport maret, precum fotbalul sau baschetul”, si daca e sa ma iau dupa avantul pe care il ia tehnologia in vietile noastre, acest lucru se va intampla in curand.


Pretul pe site-ul producatorului DJI este de 499$, iar in Romania este disponibil AICI

Olgu

Have less! Do more! Be more!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *