Osmo Action sau Osmo Pocket?

Imediat dupa lansarea DJI Osmo Action Camera au inceput sa apara numai comparatii cu GoPro 7 Black, majoritatea vloggerilor fiind interesati de acest ”razboi” dintre cei doi mari producatori, insa putini s-au gandit sa faca si o comparatie intre Osmo Action si Osmo Pocket, ambele din aceeasi familie DJI, insa cu medii de utilizare diferite.



Din moment ce ambele camere sunt ultra-portabile, au specificatii tehnice superioare altor modele similare de pe piata, pentru un utilizator obisnuit ar putea fi dificil de ales intre cele doua. Fiecare utilizator are propriile nevoi, propriile idei de filmare in medii diferite, astfel ca pentru a lua decizia corecta este esential sa cunoasca diferentele dintre cele doua camere DJI. Daca te numeri printre cei care au ochit un Osmo Action sau un Osmo Pocket, citeste mai departe. Daca stii deja care e preferatul tau, scrie-ne si noua ce te-a convins sa faci achizitia.

STABILIZAREA

In timp ce Osmo Pocket utilizeaza un sistem gimbal pe 3 axe pentru stabilizarea imaginii, Osmo Action foloseste o tehnologie inovativa DJI numita RockSteady, care este o combinatie intre stabilizarea electronica a imaginii (EIS) si o sumedenie de algoritmi. Aceasta tehnologie ofera o imagine stabila, chiar si in cadrele in miscare.



CAMERA

Ambele camere sunt prevazute cu senzor CMOS 1/2.3-inch care capteaza imagini de 12-megapixel si video 4K la 60fps. Ambele au marja ISO cuprinsa intre 100-3200, indiferent daca sunt pe modul foto sau video.



Osmo Action iese totusi in evidenta prin capacitatea de a filma video HDR, iar cadrele in care alterneaza zonele cu lumina cu cele intunecate vor avea o tranzitie mai lina, naturala, surprinzand detalii care se pierd de obicei la filmarea in astfel de conditii.



FUNCTII SPECIALE

Timelapse

Osmo Action poate reda Timelapse, o miscare condensata a timpului si a spatiului, ideala pentru efecte de senzatie in filmare.

Motionlapse

Pe langa Timelapse, Osmo Pocket este prevazuta cu Motionlapse, care permite captarea unor imagini cinematice, fara post-procesare. Trebuie doar sa fie amplasata pe o suprafata dreapta si sa fie selectata functia Motionlapse din meniu. Se mai mai selecteaza miscarea gimbalului, intervalul de timp si durata si gata, Osmo Pocket will do its magic.



Slow Motion

Slow motion este functia ideala daca doresti sa surprinzi detalii sau pentru a crea cadre dramatice. Osmo Pocket poate surprinde imagini slow motion 4x, in timp ce Osmo Action, fiind dedicata sporturilor si activitatilor outdoor, este construita sa poata capta imagini in slow motion de 8x cu o rezolutie de 1080p si 240fps.



Imagini cu expunere indelungata

Pentru imaginile care necesita expunere indelungata, Osmo Pocket poate fi setata pana la 8 secunde. Osmo Action, in schimb, poate fi setata pana la 120, ideal pentru a surprinde cerul plin de stele.



ActiveTrack vs. FOV 145°

Daca in trecut, vloggerii aveau nevoie de multa atentie atunci cand se filmau pentru a aparea in cadru, acum aceasta problema a fost rezolvata de functiile ActiveTrack si FaceTrack. Osmo Pocket este ideal pentru vlogging, acesta detecteaza automat fetele si incepe sa urmareasca utilizatorul pe care l-a focusat folosind sistemul gimbal.



Unii utilizatori s-au aratat ingrijorati de efectul fish-eyes care este intalnit la camerele cu wide angle al lentilelor. Osmo Action vine prevazut cu functia Dewarp care elimina distorsiunea. How cool is that? Asta inseamna post-procesare mai putina.



SnapShot

O alta functie interesanta pe care o are Osmo Action este Snapshot, prin care poti face poze in mai putin de 2 secunde. Doar apesi butonul de deschidere si incepi filmarea imediat.



CAMERA SI DISPLAY

Osmo Pocket

Osmo Pocket este prevazut cu un display de tip touchscreen de 1.08-inch care iti permite sa accesezi meniul si sa navighezi prin multitudinea de functii. Suplimentar, jonglarea prin meniul este ajutata de cele doua butoane – Power si Record, care completeaza utilizarea.

DJI Mimo App

Pentru o manevrare si mai usoara, utilizatorii au la dispozitie aplicatia DJI Mimo, la care se pot conecta pentru a punea accesa meniul, pentru a ajusta parametrii si pentru a avea un control mai mare asupra setarilor.

Osmo Action

Osmo Action este prevazut cu doua ecrane, unul touchscreen de 2.25 inch situat pe spatele camerei unde poti ajusta parametri, modul de filmare si in care poti reda ce ai filmat, si unul de 1.4 inch care este pe partea din fata a camerei si care este de mare ajutor in cazul in care utilizatorul face vlogging sau selfie-uri.

Comparativ cu Osmo Pocket, Osmo Action este prevazut cu 3 butoane. Pe langa Power si Record, mai exista un buton numit QS, care ajuta utilizatorul sa jongleze cu setarile cele mai frecvent utilizate.




Osmo Action vine la pachet si cu setul de comenzi vocale, care la Osmo Pocket nu este prezent. Astfel, mai bifeaza o functie care diferentia GoPro de celelalte camere disponibile pe piata.

REZISTENTA si PRET

E clar ca cele doua produse fac parte din categorii diferite, cu specificatii similare. Osmo Pocket este un produs firav, de care trebuie sa ai grija, nu e waterproof, sistemul gimbal trebuie protejat, in timp ce Osmo Action este conceputa pentru activitati care necesita o camera de actiune rezistenta, compacta, usor de manevrat, waterproof.






Ambele camere au preturi similare, dar sunt dedicate unor tipologii diferite de utilizatori. Osmo Action este camera potrivita pentru adrenalin junkies, care practica sporturi extreme, la temperaturi si in conditii extreme, iar Osmo Pocket este destinata mai mult utilizatorilor creativi, care produc materiale video de tip vlog de calatorie, fachion, lifestyle, unde se pune accent mai mult pe imaginatia in editare si nu in materialul brut.

Olgu

Have less! Do more! Be more!

2 thoughts on “Osmo Action sau Osmo Pocket?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *