AI, 5G si drone: cum vor revolutiona vacantele la schi?

V-am obisnuit sa va aducem in prim plan cele mai noi produse hi-tech menite sa ne usureze viata si sa ne completeze pasiunile. Iata ca era inevitabil ca tehnologia sa nu se combine si cu pasiunea pentru sporturile de iarna. AI, 5G, VR – sunt termeni cu care ar trebui sa ne obisnuim in viitorul apropiat. Daca pana de curand vorbeam despre camere sport si timid despre drone folosite pe timp de iarna, sezoanele urmatoare vor fi din ce in ce mai conectate la tehnologiile nou aparute: VR (virtual reality), AR (augmented reality) si XR (mixed reality). 

Ne asteptam sa vedem pe partie echipamente de schi activate si controlate prin voce, clapari care se regleaza in functie de comenzile vocale sau schiuri care isi regleaza forma in functie de informatiile primite de la senzori.

 

Simulatoare de schi VR

Simulatoarele de realitate virtuala vor fi capabile sa genereze experiente similare ca cele reale de pe partie, prin simpla miscare a platformei combinata cu utilizarea ochelarilor VR. Experienta senzoriala va fi completata de conectori lipiti pe piele care vor transmite sistemului nervos stimuli in mod direct. 

Un avantaj al acestor inovatii va fi ca vei putea schia virtual intr-un anumit domeniu schiabil inainte de a-ti rezerva vacanta, evaluand astfel gradul de dificultate si nivelul personal de abordare al partiei.


Related image


Casti inteligente

Despre castile inteligente capabile sa trimita singure mesaj SOS in caz de accident am mai vorbit. Sunt un must have al sezonului 2020, atat din punct de vedere al sigurantei, dar si din punct de vedere al tehnologiei incorporate. Pe langa functia SOS, atat de importanta pentru cei care se dau off-piste, dar si pentru cei care isi doresc comunicare prin walkie-talkie cu prietenii, Livall vine cu o solutie tehnica sigura care va oferi comunicare in libertate, dar si informatii importante pentru o zi petrecuta pe partie.



Talpici inteligenti CARV

Carv este un alt gadget despre care veti mai auzi iarna aceasta. Sunt talpici inteligenti care iti transmit informatii pretioase in timpul alunecarii. Sunt dezvoltate pentru sportivii care au nevoie de un ajutor in depasirea propriilor limite, dar si pentru imbunatatirea stilului de schiat.



5G

Tehnologia 5G, care este deja disponibila in Romania va permite transmiterea de date mult mai rapid prin internet la costuri decente pentru utilizator, dar va contribui si la dezvoltarea managementului din statiunile montane, care in plin sezon are nevoie sa se miste la capacitate maxima (transmiterea de informatii cu privire la nr de turisti, transmiterea informatiilor despre starea vremii etc).


Image result for 5g skiing


Drone

Dronele din ce in ce mai mici si mai performante, cu functii inteligente precum Follow me, Hyperlapse etc. sunt si ele printre tendintele de anul acesta, iar ceasurile care iti monitorizeaza diferiti paramentri sunt deja nelipsite din bagajul oricarui entuziast al sporturilor de iarna.



 

Imbratisam noile tehnologii si cu siguranta le vom integra in sezoanele care vin si abia asteptam sa vedem ce ne rezerva viitorul pentru acest domeniu care nu este acoperit din punct de vedere tehnologic asa cum ar merita.

Olgu

Have less! Do more! Be more!