Stereotipuri la schi. Care e eticheta ta?

Cu siguranță îi știi și tu, ba chiar ai în cercul tău de prieteni pe unul din cei descriși mai jos. Sunt acele personaje din gașcă care de-a lungul ieșirilor la schi s-au ales cu o eticheta din cauza obiceiurilor ”speciale”. Sunt cateva stereotipuri la schi, nu râdem de ei, doar îi trecem în revistă și te lăsăm pe tine să iți evaluezi anturajul :), iar la final asteptam sa ne zici care e eticheta ta.

Întârziatul

Întotdeauna îl aștepți în mașină, la plecarea spre pârtie, la coborâri, la cabană, la masă, la piscină. E genul de om căruia trebuie să îi dai avans o ora ca să fie gata la timp și chiar și așa să te aștepți să uite ceva și să fie nevoie să se întoarcă în cameră. Ca de exemplu skipass-ul la cabană, iar tu să fii la mijlocul drumului spre pârtie.

casca inteligenta schi Livall RS1

Apres-ski party lover

L-ai pierdut după o bere. Cum dă de căldura de la apres-ski, nu îl mai vezi decât la finalul zilei când cel mai probabil va fi coborât de Salvamont. E genul ăla care postează doar poze de la apres-ski în fel de fel de ipostaze funny. 

apreski party lover

The snowpark rat

Semnalmente: haine largi, zâmbet larg, cască plină de stickere, plin de vânătăi de la multele încercări de scheme. Îl vezi dimineața la instalații și seara când dă ultima tură până la baza partiei. Restul zilei îl petrece în snowpark încercând fel și fel de scheme. Cel mai perseverent și consecvent din stereotipurile enumerate, nu se lasă până nu îi iese trickul. 

Stereotipuri la schi

Instagram lover

E prietenul ăla care te oprește în mijlocul pârtiei să îi faci o poza. Iar o poza nu e doar o poza. O poză, 10 poze, 50 de poze până iese cea perfectă. Are cel mai nou model de telefon, asortat perfect din cască până în clăpari. Ai grija dacă stai prea mult în preajma lui că fenomenul Instagram e contagios.

Stereotipuri la schi

Tehnologizatul

Îți va ocupa toate prizele de la cabană să își încarce gadgeturile: cameră, dronă, telefon, acumulator extern, tălpici cu încălzire CARV sau cum sa devii mai bun la schi?, cască smart. La el totul este electric și de ultima generație. Jumătate din timp îl petrece cu setările echipamentului, iar cealaltă jumătate enervându-i pe cei din jur să mai tragă niște cadre.

gadget guy skiing

Începătorul care se dă expert

A văzut el tutorialul ăla pe net în care dacă își ia suficient avânt poate să sară pe rampă și să pice în picioare. Un minut mai târziu e pe targă în drum spre spital. Știe toate tehnicile și schemele, dar practica bate teoria. 

Instructorul

E prietenul ăla care te corectează la fiecare mișcare. Îți dă indicații și îți recomandă echipamente despre care știe el că sunt bune. Schiatul cu el îți aduce aminte de doamna învățătoare din clasa a 2-a.

Le-știe-pe-toate

Dacă nu l-ai cunoaște, ai zice că e localnic. Indiferent de stațiunea în care ați merge, el știe tot: unde se mănâncă bine, numele pârtiilor, istoric, informații meteo, cotele apelor Dunării etc. 

Iubitorul de powder și pădure

Îți vă umple capul cu poveștile lui despre powder și coborârile off-piste cu zăpadă până la brâu. El nu poate sta pe pârtie și nu are prieteni într-o zi cu powder. O să îl întâlnești doar la începutul zilei și seara la cabană când va veni plin de zăpadă din cap până în picioare și atunci încep poveștile de care ziceam mai sus.

Stereotipuri la schi

Speedy Gonzalez (Vitezomanul)

Îl vezi coborând pe pârtie în timp record. În gondola își verifica întotdeauna timpii de coborâre din aplicație și încearcă mereu să își depășească propriul record. E prietenul care se pregătește pe fugă și e primul la instalații ca să prindă primele linii după ratrack. 

La-12-vreau-acasă

E prietenul care nu este pasionat de schi, este târât de conjunctură sau anturaj la zăpadă și întotdeauna va fi primul care sparge gașca de pe pârtie. El s-a trezit în fața faptului împlinit și caută orice motiv pentru eschivă – ba îl doare capul, ba îl strânge clăparul, ba e aglomerație, ba zăpada e moale, ba e prea frig, ba [completează cu orice îți vine în cap].

Dădaca care o păzește pe iubi

E prietenul ăla îndrăgostit lulea care a venit prima oara cu iubi la schi. Până atunci era prietenul ideal, simțeai că gândiți la fel, că faceți echipă bună pe pârtie, până a apărut iubi și se dă cu ea că ea e începătoare și nu stă singură pe pârtie. Cuvântul lu’ iubi e literă de lege. Te duce cu vorba că: ”lasă că mâine ieșim și ca băieții!”, dar știm cu toții că mâine e zi pentru shopping și spa…tot cu iubi.

Image result for stereotypes ski

Pupezele de apres-ski

De obicei sunt însoțitoarele băieților. Ele nu schiază, le recunoști după blănițe, ochelari de soare și make-up ca de nuntă. Umbla în ”haită” și își fac veacul prin apres-ski unde au tabieturi de lounge si solicitări neobișnuite pentru astfel de locații: cocktailuri servite la masă și meniuri sofisticate. Întreabă de prizele pentru telefon și improvizează ad-hoc ședințe foto pentru Insta. Posibil să fie iubitele Instagram lover-ului de mai sus. 

Stereotipuri la schi. Care e eticheta ta?

Acest articol este un pamflet si trebuie tratat ca atare. Cine se supara poate sa isi ia jucariile si sa plece acasa. Stereotipuri la schi. Care e eticheta ta?

Costin
Urmareste-ma

Costin

Pasiunile ne definesc, aventura ne uneste...