Bulgaria doar cu test PCR, Sinaia urca cota, Transalpina open si Poiana Brașov cozi din comunism

Bulgaria doar cu test PCR, Sinaia urca cota, Transalpina open si Poiana Brașov cozi din comunism. Cam asa se prezinta situatia zilele acestea!

Se pare ca si acest sezon este la fel de ciudat ca si cel trecut. Plin de neprevazut in care orice plan facut din timp are toate sansele sa esueze. Saptamana ce aproape a trecut a fost marcata de cateva evenimente ce merita a fi trecute in revista in acest articol. Asa ca sa-i dam drumul la vesti!

Bulgaria doar cu test PCR

Prima si poate cea mai importanta, care sta la baza mai multor schimbari ar fi introducerea testelor PCR pentru depistarea Covid pentru romani pe teritoriul Bulgariei. Bansko si Borovets sunt statiuni pe care romanii le prefera si care au fost impactate de aceste masuri. Noile reglementari intra in vigoare de la 1 februarie si ii vizeaza pe romanii care vor merge si vor stationa in Bulgaria. Cei care tranziteaza nu sunt afectati de noile reguli.

De la aceasta masura avem mai multe consecinte, din care vom aminti cozile infernale la instalatiile de cablu din Romania, inclusiv in timpul saptamanii si majorarea preturilor, ca nah. Oricum nu ai unde merge decat la noi…

bulgaria

Aceasta din urma nu vine din cauza pandemiei, a masurilor luate pentru preventie sau lipsa de clienti, ci mai degraba din specula sau nesimtire. Amintim aici 2 statiuni care ne-au sarit in ochi: Sinaia si Predeal, cu preturi ce concureaza cu statiunile din Austria. Daca la Predeal te urmareste ursul pe partie, la Sinaia risti sa iti iei cartela pe toata ziua si sa te dai doar cateva ore ca instalatiile de la altitudine se inchid din cauza vremii nefavorabile.

Ski Resort Transalpina open

O alta veste ce a marcat finalul de saptamana este in sfarsit deschiderea partiei de la Transalpina, un loc drag unde am trait amintiri de neuitat alaturi de prieteni. Avem o noua administratie si o noua viziune ce promite multe. Revenim in 2 saptamani cu un articol despre evolutia locului. Asteptam si feeback de la voi ca sa vedem daca mergem sau nu.

Cozi comuniste la Poiana Brasov

Toata aceasta pandemie a fost ca un domino. La nivelul turismului local s-a tradus prin cozi interminabile in statiunile care s-au bucurat de zapada. Turistii care alegeau Alpii pentru vacanta de iarna s-au multumit cu statiunile de la noi, care nu mai fac fata. Poiana Brasov este una din aceste statiuni. Rapid a devenit refugiu pentru cei care au fugit cand vremea a tinut inchise partiile din Sinaia. Zilele trecute, in mijlocul saptamanii, au aparut pe Facebook poze cu niste cozi imense la instalatiile din Poiana. Poze care ne amintesc de cozile din perioada comunista.

Poiana Brasov – 28.01.2021. Coada este marcata de linia verde

Anul generos in precipitatii aduce si multe pericole prin care enumeram unul din cele mai periculoase fenomene si anume: avalansele. Asadar aveti grija unde va aventurati. Tineti cont de sfaturile autoritatilor, nu mergeti fara echipament adecvat, niciodata singuri pe munte si fara mijloace de semnalizare SOS.

Revenind la aglomeratie, ce a umplut internetul cu pozele cu cozi imense! Nu uitati ca sezonul in Romania poate tine pana la mai, asa ca primavara va puteti bucura de schi sau snowboard fara grija aglomeratiei infernale.

Olgu

Have less! Do more! Be more!