McMurtry Speirling Fan Car – masina electrica ce stabileste un record de viteza la Goodwood Festival of Speed

Goodwood este un festival care celebreaza viteza, masinile puternice si bineinteles opulenta etalarii bogatiei. Dar ce ar fi toate astea daca nu ar fi si o intrecere?! Asa ca toate masinile se intrec pe un celebru traseu de urcare a unui deal pentru a scoate cel mai bun timp posibil.

Anul acesta toate calculele au fost date peste cap de catre un start-up electric de care nu cred ca au auzit foarte multe persoane. Se numeste McMurtry Speirling Fan Car.

Micuta masina electrica a reusit ca in doar 39.08 secunde sa urce pana la final, doborand astfel recordul anterior detinut de catre Volkswagen ID.R s din 2029 care a obtinut cu 0.82 secunde mai mult.

Citeste si: Premieră europeană: Dominic Marcu va participa cu Tesla Model 3 Performance în Campionatul Național de Viteză în Coastă!

Monopostul britanic este dezvoltat in UK de catre McMurtry Automotive si a debutat cu victorie duminica la festivalul Goodwood. Condus de catre fostul pilot F1, Max Chilton, McMurtry Speirling Fan Car a terminat cursa de doar 1.86 km in doar 39.08 secunde, castigand in fata a 150.000 de spectatori.

Recordurile anterioare erau detinute de Nick Heidfeld in 1999 cu 41.6 secunde cu un McLaren MP4’/13 F1 si Romain Dumas in 2019 cu 39.3 secunde cu Wolkswagen ID.R.

Masina cu un singur loc poate atinge 100 km/h in doar 1.5 secunde si urca acul accelerometrului pana la 241 km/h. Foloseste un sistem de ventilatoare pentru a se lipi de sol chiar si cand sta pe loc.

Masa sa este in jur de 1000 kg, avand cam si acelasi numar de caluti, rezultand astfel un raport cal-putere de 1/1, adica o adevarata nirvana in lumea automobilistica.

Ce este de retinut? Masinile electrice demonstreaza inca o data ca pot face legea la cel mai inalt nivel de competitie. Compania urmeaza sa produca si o versiune pentru strada astfel incat maniacii vitezei sa se poate bucura de capacitatile sale.

Sursa: McMurtry Speirling Electric Fan Car Breaks All Records At Goodwood

Olgu

Have less! Do more! Be more!